BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

Kakaókoncertek és autizmusbarát kakaókoncertek (5-12 év)

A Budapesti Fesztiválzenekar felnőtt bérlettulajdonosai között nem egy és nem kettő a zenekar egyik korábbi Kakaókoncertjén barátkozott meg az élő komolyzenével.

Gyermekeik most törzsközönségét adják a Kakaókoncerteknek. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat családias hangulatú, mesélős, a kicsiket a zene világába beavató hétvégi délutánokat ígér. Fischer Iván, Illési Erika és a zenekar művészei kötetlen, interaktív formában vezetik be az 5 és 12 év közötti gyerekeket – és persze szüleiket, nagyszüleiket – a klasszikus zene rejtelmeibe.

A BFZ a Nemzetközi Cseperedő Alapítvánnyal közösen létrehozta a Kakaókoncertek rendhagyó, autizmusbarát verzióját is, ahol az autizmussal élő gyerekek és testvéreik, családtagjaik együtt élvezhetik a nekik kidolgozott hangversenyformát. Koncertjeink előtt segédanyagokat küldünk a családoknak, hogy a gyerekek fel tudjanak készülni a rájuk váró vizuális és hanghatásokra, a koncerten pedig biztonságban érezhessék magukat. 

Kakaóbérlet

A Kakaóbérletek nagy népszerűségnek örvendenek, a 2017–2018-as szezonra azonban már elkeltek. Amennyiben a következő évadban  szeretnének élni a lehetőséggel, érdemes a márciusi szezonkezdést figyelni, így az elkötelezett zenerajongók a sorozat egyetlen előadásáról sem maradnak majd le.

A Kakaókoncertek támogatója:
BNP Paribas

Továbbiak