BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

Európai Hidak

Párbeszéd, ismerkedés, kapcsolódás, nyitás egymás felé – erről szól a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös őszi fesztiválja, az Európai Hidak, amely minden évadnyitánynak izgalmas ízt ad. 

A fesztivál ihletője és mozgatórugója minden évben egy olyan ország, amely sokszínű, gazdag kultúrával és komoly zenei hagyományokkal rendelkezik. 2013 őszén a cseh, 2014-ben a német melódiáké volt a főszerep, 2015-ben osztrák szomszédainkhoz kerülhettünk közelebb, majd a franciák és a spanyolok kulturális finomságaira esett a rivaldafény.

A rendezők meggyőződése, hogy nagy szükség van az európai népek közötti bizalomra és barátságra, ennek erősítésére pedig tökéletes eszköz a művészet. Minden alkalommal a klasszikus zenén, a jazzen, a táncon, a filmen, a színházon, az irodalmon és a képzőművészeten keresztül ismerhetjük meg egy újabb európai ország értékeit.

Stefan Englert, a BFZ ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „Európa egy olyan kivételes egység, melyben a különböző kultúrák új élményeken keresztül táplálják és gazdagítják egymást, miközben megőrzik saját hagyományaikat is. Fesztiválunk, az Európai Hidak azt szolgálja, hogy évente más-más országot kiemelve mutassuk meg ezt a sokszínűséget.”

„Az európai kultúra az egymáshoz közel élő nemzetek sajátos, gazdag kulturális szövete, amely nem csak különleges művészi produktumok létrehozását segíti, de együttélésünk kulcsa és megannyi lehetőséget ad arra, hogy nyitottan és kíváncsian tekintsünk egymásra és a jövőnkre” – tette hozzá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Továbbiak