BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

BFZ a közösségért

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt több mint harminc év alatt elérte, hogy hazajár a világ legfontosabb és legrangosabb koncerttermeibe. Legyen az New York, London vagy Isztambul, a zenekart tárt karokkal várják. Fischer Iván és a BFZ muzsikusai mégis azt tartják a legfontosabbnak, hogy az itthoni közönség számára elérhető legyen a muzsikájuk – minden korosztály és társadalmi réteg számára, minden körülmények között. Épp ezért hűséges törzsközönségünkön kívül azokra is gondolunk, akik nem jutnak el a koncerttermekbe. A hátrányos helyzetű fiatalokra, akiknek a klasszikus zene teljesen ismeretlen és elérhetetlen, a mozgásukban korlátozott gyerekekre, akik csak komoly erőfeszítések árán juthatnának el egy hangversenyre, az idősekre, akiknek az élő hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, a családokra, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak, a kismamákra, akiknek nem lenne idejük és erejük hangversenyre járni, a templomi közösségekre, a kisvárosok és falvak lakóira.
Mindenkire, akinek fontos lehet a zenével való találkozás.

A Fesztiválzenekar ennek érdekében évadonként három Közösségi Hetet szervez, melynek keretében kamaraformációink idősotthonokban, gyermekgondozási intézményekben, iskolákban, templomokban, zsinagógákban muzsikálnak. Elhatároztuk, hogy nemcsak mi megyünk el a hátrányos helyzetű térségekbe, hanem az ott élőknek is megadjuk az esélyt, hogy eljöjjenek Budapestre, és közösen hozzunk létre egy fontos és nagyszabású eseményt. Így jött létre a TérTáncKoncert; a Hősök terén a zenekar élő muzsikájára idén is több száz hátrányos helyzetű fiatal táncol együtt, egy napra valódi hőssé válva. Hiszünk benne, hogy a zene képes különleges kapcsolatot építeni az emberek között, és azért dolgozunk, hogy jótékony hatásából minél többen részesülhessenek. Éljük át az egységet!

Az adatkezelésre Öntől önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely - regisztráció esetén - a weblapon található szolgáltatás igénybe vételéhez, valamint a koncerthez kapcsolódó további tájékoztatások eljuttatásához szükségesek. A nyilatkozatot Ön a szolgáltatás igénybevételével adja meg. A nyilatkozat tartalmazza az Ön kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint az Ön önkéntes hozzájárulása.

Egyéb megkereséseket csak akkor küldünk Önnek, ha feliratkozik a Budapesti Fesztiválzenekar hírlevelére. Ha szeretne értesülni koncertjeinkről és eseményeinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre honlapunkon!

A Közösségi Hetek időpontjai 2019-ben:
2019. szeptember 2–10.

A Zsinagógakoncertek platina fokozatú támogatója:
Art Mentor Foundation Lucerne

Továbbiak