BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

BFZ a közösségért

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt több mint harminc év alatt elérte, hogy hazajár a világ legfontosabb és legrangosabb koncerttermeibe. Legyen az New York, London vagy Isztambul, a zenekart tárt karokkal várják. Fischer Iván és a BFZ muzsikusai mégis azt tartják a legfontosabbnak, hogy az itthoni közönség számára elérhető legyen a muzsikájuk – minden korosztály és társadalmi réteg számára, minden körülmények között. Épp ezért hűséges törzsközönségünkön kívül azokra is gondolunk, akik nem jutnak el a koncerttermekbe. A hátrányos helyzetű fiatalokra, akiknek a klasszikus zene teljesen ismeretlen és elérhetetlen, a mozgásukban korlátozott gyerekekre, akik csak komoly erőfeszítések árán juthatnának el egy hangversenyre, az idősekre, akiknek az élő hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, a családokra, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak, a kismamákra, akiknek nem lenne idejük és erejük hangversenyre járni, a templomi közösségekre, a kisvárosok és falvak lakóira.
Mindenkire, akinek fontos lehet a zenével való találkozás.

A Fesztiválzenekar ennek érdekében évadonként három Közösségi Hetet szervez, melynek keretében kamaraformációink idősotthonokban, gyermekgondozási intézményekben, iskolákban, templomokban, zsinagógákban muzsikálnak. Elhatároztuk, hogy nemcsak mi megyünk el a hátrányos helyzetű térségekbe, hanem az ott élőknek is megadjuk az esélyt, hogy eljöjjenek Budapestre, és közösen hozzunk létre egy fontos és nagyszabású eseményt. Így jött létre a TérTáncKoncert; a Hősök terén a zenekar élő muzsikájára idén is több száz hátrányos helyzetű fiatal táncol együtt, egy napra valódi hőssé válva. Hiszünk benne, hogy a zene képes különleges kapcsolatot építeni az emberek között, és azért dolgozunk, hogy jótékony hatásából minél többen részesülhessenek. Éljük át az egységet!

A koncertek ingyenesek, regisztráció ajánlott a rendeles@bfz.hu címen.

Jelentkezésével hozzájárul, hogy tájékoztassuk a Közösségi Hét további koncertjeiről. Egyéb megkereséseket csak akkor küldünk Önnek, ha feliratkozik a Budapesti Fesztiválzenekar hírlevelére. Ha szeretne értesülni koncertjeinkről és eseményeinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre honlapunkon!

A Közösségi Hetek időpontjai a 2018/19-es szezonban:
2018. szeptember 4–9.
2019. április 10-17.

A Templomi koncertek támogatója:
Nemzeti Kulturális Alap

A Zsinagógakoncertek platina fokozatú támogatója:
Art Mentor Foundation Lucerne

Továbbiak