BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

BFZ a fiatalokért

„Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan.”

A mindennapi zenehallgatás, éneklés, hangszeres játék nagymértékben hozzájárul a beszéd, a nyelv és a kreativitás fejlődéséhez, lelki egészségünk megőrzéséhez. A Fesztiválzenekar ezért a világon egyedülálló zenei nevelési programjával azon dolgozik, hogy megismertesse a klasszikus zene kincseit a gyermekekkel, a családokkal és a fiatal felnőttekkel. Az élményekben gazdag felfedezőtúrákon a kisebbek a hangszerekkel vagy rövidebb dallamokkal, a nagyobbak teljes operákkal, szimfóniákkal ismerkedhetnek meg.
Munkám egy részét a gyermek- és ifjúsági, illetve közösségi programok szervezése teszi ki, ami nagyon közel áll a szívemhez. Mindegy, hogy egy kis faluban csendülnek fel legújabb ifjúsági koncertformánk, a Zenevár dallamai, vagy egy budapesti elitiskolában tartunk Hangszerkóstolót: a csillogó gyermekszemek ráébresztenek munkám szépségére és értelmére.

Örömet és élményt adunk – szeretetet, nyitottságot kapunk cserébe. Missziónk, hogy hozzáférhetővé tegyük a zenehallgatás és zenélés élményét kicsik és nagyok, fővárosiak és vidékiek, hátrányos helyzetű és jómódú családból származó, a zenében tehetséges és a muzsika iránt kevésbé érdeklődő gyermekek számára is.
A 2017–18-as szezonban folytatódnak már ismert és kedvelt ifjúsági programjaink. Mélyítjük a kapcsolatot gyarapodó számú partneriskoláinkkal, hogy bemutathassuk a diákoknak a hangszerek és a zeneirodalom sokszínűségét, a zenekar nyitottságát és kreativitását. A felkínált programok között szerepel többek között a Hangszerkóstoló és a próbalátogatás, a részt vevő diákok pedig egyedi ajánlatainknak köszönhetően egyes alkalmakkor 1800 forintos jegyáron élvezhetik nagyzenekari koncertjeinket.
Éljük át együtt a Budapesti Fesztiválzenekar sokszínű programjait!

Továbbiak