Váltás mobil nézetre
Utoljára hajózott ki NOÉ bárkája

Az interaktív gyermekopera 4500 kisiskoláshoz juttatta el közös zenélés örömét

Február 22-én utolsó alkalommal adta elő a Budapesti Fesztiválzenekar, a Budapesti Énekes Iskola kórusa és a Pest-Megyei Zeneiskolák tanulóiból összeállt zenekar Benjamin Britten: NOÉ bárkája című gyermekoperáját a budapesti Szent Angéla Általános Iskolában.

A Budapesti Fesztiválzenekar tavaly a Mahler Ünnep keretében mutatta be a művet a Művészetek Palotájában, majd Pécsett a Kodály Központban debütált a gyermekcsapat. Ezt követően több vidéki városban és Budapesten 7 iskolában ismerhették meg kicsik és nagyok Noé bárkájának történetét.

A Philipp György által rendezett és vezényelt interaktív opera közel 4500 kisiskolást vont be a játékba, hiszen a fiatalok nem pusztán nézői, de aktív résztvevői voltak a produkciónak. A mű ugyanis több olyan himnuszt tartalmaz, amelyek az angolszász kultúrkörben ismertek, így ezeket a dalokat a közönség az előadás előtt Philipp György vezetésével megtanulhatta és később lehetősége volt bekapcsolódni a darab megszólaltatásába is.

A Budapesti Fesztiválzenekar fontos feladatának tartja, hogy a gyermekekkel és fiatalokkal megszerettesse a klasszikus zenét és különböző programok során megismertesse velük ezt a műfajt. A Noé bárkája opera mellett zenei filmpályázatot írt ki, próbalátogatásokat szervez iskolák számára és a következő szezonban is folytatja a gyermekoperák bemutatását egy új mű előadásával.