Váltás mobil nézetre
Simor András

2013. április 10-től Simor András tölti be a Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány kuratóriumának elnöki tisztségét, a korábbi elnököt, Marschall Miklóst váltva e poszton. A zenekar ezúton is kifejezésre szeretné juttatni köszönetét Marschall Miklósnak, aki több mint két rendkívül sikeres évtizeden keresztül vezette a BFZ Alapítvány Kuratóriumát.

Simor András a zene szeretetét, a Budapesti Fesztiválzenekar iránti elkötelezettségét, valamint széleskörű üzleti és karitatív tevékenységének tapasztalatait és kapcsolatrendszerét hozza magával a kuratóriumba. A megújult nemzetközi kuratórium tevékenysége arra irányul, hogy belföldön és külföldön további támogatókat találjon az együttes számára, amelyet szakértők a világ egyik legjobb zenekarának tartanak.

Simor András rövid életrajza:

Simor András egy sikeres befektetési bankári majd egy nemzetközi könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég élén betöltött szerepet követően az utóbbi hat esztendőben a Magyar Nemzeti Bank elnökeként tevékenykedett. A közelmúltban a londoni székhelyű Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD), gazdasági átalakulást elősegítő stratégiák és gazdaságpolitikai intézkedések koordinálását irányító alelnökévé nevezte ki.

Fischer Iván, zeneigazgató:

„András tökéletes elnöke lesz ennek a nagyszerű zenekarnak. Csodálom bölcsességét, elkötelezettségét, empatikus képességét és vezetői kvalitásait. Örömmel várom együttműködésünket, amelynek célja, hogy világszerte emberek millióival – fiatalokkal és öregekkel oszthassuk meg a muzsika gyönyörűségét.”

Simor András:

„Nagy örömmel tölt el, hogy megválasztottak a kuratórium elnökének, és e tisztségből szolgálhatom a világ egyik legjobb zenekarának munkáját. Nagy csodálója vagyok zene iránti szenvedélyes szeretetüknek, fáradhatatlanságuknak és eltökéltségüknek, amellyel Magyarország kulturális nagyköveteként tevékenykednek. Az új nemzetközi kuratórium törekedni fog, hogy a minél szélesebb hazai és nemzetközi támogatást biztosítva segítse a zenekart küldetése betöltésében: minél több emberrel megosztani a muzsika élvezetét Magyarországon és a határokon túl.”

Marschall Miklós, a BFZ volt elnöke:

„Örülök, hogy Andrásnak adhatom át a BFZ Alapítvány kuratóriumi elnökségét: egy megbízható kollégának és egy nagy zenebarátnak. Az ő vezetésével folytatódni fog a BFZ sikertörténete.”

Stefan Englert, ügyvezető igazgató:

„A következő években András személye kulcsfontosságú lesz a BFZ stratégiai fejlődésében. Széles nemzetközi kapcsolati hálójával, kitűnő vezetői készségeivel irányítja majd működésünket és fundraising-tevékenységünket. Nagy örömmel nézek közös munkánk elé.”