Váltás mobil nézetre
gebouw3

A Budapesti Fesztiválzenekar március 1-én újabb európai turnéra indul, ezúttal Németországba, Belgiumba, Angliába, Franciaországba és Ausztriába.

A hangversenysorozat első állomása Köln, ahol a Philharmonie  koncerttermében lép fel a zenekar  Johann Sebastian Bach 105.kantátájával (Herr, gehe nicht ins Gericht mit deinem Knecht) és AntonBruckner VII. (E-dúr) szimfóniájával. A Bach mű szólistái  Kiss Noémi (szoprán), Schöck Atala (mezzo), Megyesi Zoltán (tenor), Peter Harvey (bariton). Köln után Brugge-ben, az ottani Concertgebow-ban folytatódik a koncertsorozat ugyanezzel a programmal.

Belgiumból  a Fesztiválzenekar művészei Londonba utaznak, ahol a Royal Festival Hallban lépnek fel, itt új programmal: Johannes Brahms Tragikus nyitányát , Edouard Lalo Spanyol szimfóniáját, valamint Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov Seherezádé című szimfonikus szvitjét  adják elő. A Spanyol szimfónia szólistája Renaud Capucon, hegedűművész lesz.

A szigetországból a zenekar ismét visszatér a kontinensre. A következő állomás Franciaország, ahol a Metz-i l’Arsenalban lépnek fel. Itt ismét Bach és Bruckner művei szerepelnek a programban. Másnap Antwerpenben a de Singel koncertteremében pedig Brahms, Lalo és Rimszkij Korszakov művei hangzanak fel. A turné március 9-én Bécsben a Konzerthausban fejeződik be a Bach kantátával és Bruckner gyönyörű szimfóniájával.

A koncertek karmestere: Fischer Iván