Váltás mobil nézetre

Az eladóművészeti törvény keretei között kettős adókedvezményben részesülnek azok a vállalatok, amelyek eladóművészeti szervezeteket támogatnak. Támogatásuk összegével ezek a cégek mind adójukat, mind adóalapjukat is csökkenthetik!

Az Országgyűlés 2008 decemberében fogadta el az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról szóló törvényt (2008. évi XCIX. törvény), amely 2009. március 1-én lépett hatályba. 2009. november 12-étől több ponton módosította a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvényt.

A törvény szándéka, hogy az igényes magyarországi előadó-művészetek, a színház-, tánc- és zeneművészet művelését és fejlesztését támogassa. A törvény értelmében adókedvezményben részesülnek azok az adózók, akik előadó-művészeti szervezetet támogatnak, és akiknek erről igazolást állít ki a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal keretében létrehozott Előadó-művészeti Iroda.

A törvényben meghatározott feltételek mellett az előadó-művészeti szervezeteknek nyújtott támogatás a támogató vállalatoknak kettős adókedvezményt jelent, mert a támogató cég csökkentheti a támogatás összegével adóalapját és adóját is.

További információért a törvénnyel kapcsolatban forduljon hozzánk a partner@bfz.hu e-mail címen vagy a +36 1489 4333-as telefonszámon.

Köszönjük támogatását!