Váltás mobil nézetre
lásd-w

A Drága papa! című film alkotói - Szatmári Andrea és Stellek Bálint - nyerték a Budapesti Fesztiválzenekar Lásd, amit hallasz című filmpályázatának fődíját, a közönségdíjat, és a daazo.com díját is. Különdíjat kapott az "Egyedül az erdőben” című videó. Készítői Milei Laura és Réczey Luca. A pályázaton részt vevő gimnazistáknak ezúttal Schubert 'Befejezetlen' szimfóniájának egyik szabadon választott tételére kellett kisfilmet készíteniük.

A fődíjas Drága papa! készítői részt vehetnek a Fesztiválzenekar egy külföldi turnéján. Mivel ez az alkotás kapta a legtöbb közönségszavazatot, így ők kapták a közönségdíjat is: egy-egy Ifjúsági bérletet a BFZ 2014-2015-ös szezonjának koncertjeire. A különdíjas „Egyedül az erdőben” című film készítői és három döntős alkotás a Korda Stúdió ajándékaként ellátogathat az etyeki Korda Filmparkba, ahol bepillanthatnak a profi filmgyártás szakmai folyamataiba. A nyertesek a Művészetek Palotájában rendezett gálán vehették át a díjakat, és meghallgathatták a Befejezetlen szimfónia első tételét a Fesztiválzenekar előadásában.

A BFZ harmadik éve hirdeti meg gimnazisták számára a Lásd, amit hallasz! videó versenyt. A pályázók a daazo.com oldalra tölthették fel videóikat, amelyeket a tekintélyes zsűri tagjai – Hajdu Szabolcs filmrendező, Fischer Iván karmester, a BFZ zeneigazgatója, Szalai Károly vágó, Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa és a Fesztiválzenekar muzsikusai – bíráltak el.