Váltás mobil nézetre
Noe-b

A 2012-es Budapesti Mahler-ünnep keretében tűzik műsorra szeptember 5-én és 7-én Britten Noé bárkája című gyermekoperáját, melyet a Budapesti Fesztiválzenekar tagjai a Budapesti Énekes Iskola szólistáival és kórusával, valamint zeneiskolásokkal közösen fognak előadni. Az első énekes összpróba után beszélgettünk az előadás rendező-karmesterével, aki egyben a gyerekek felkészítő tanára is.

- Több mint 10 évvel ezelőtt a Zeneakadémián magam is láttam a Budapesti Énekes iskola előadásában a Noé bárkáját. Jól emlékszem, hogy akkor mint gyerek-szólista szerepeltél benne?

- Igen, én is részt vettem az előadásban. Egyszer mint Noé egyik gyereke, Jaffett, máskor pedig ütőhangszeres játékosként. Emlékeim szerint nagyon élveztem, hogy a mű zeneileg fontos, drámai pontjaira a cintányérral, vagy a gonggal én rakhatok ékezetet… Ha pedig kisebb lettem volna, bizonyára a lelkes állatok egyikeként veszek benne részt.

A cikk megtekintéséhez, kérjük kattintson az alábbi linkre:http://fidelio.hu/edu_art/interju/philipp_gyorgy_a_noe_barkaja_emblematikus_mu?s=rss