Váltás mobil nézetre
Összejövünk

Birtokba vesszük a színpadot, végigpásztázzuk az ismerős arcokat, fogadjuk a cinkos kacsintásokat, örülünk egymásnak. Beszorul a terembe a közönség és a saját várakozásunk, robbanás előtti állapot. A koncertmester feláll, a hangunkat pillanatok alatt megtaláljuk, a varázsláshoz pedig már csak egyetlen ember hiányzik.

„…hogy mit érzünk ebben a pillanatban? Sokszor várakozást, izgalmat, büszkeséget, s néha egészséges aggodalmat. De sokszor eszünkbe jut, hogy ez most az előző, avagy a következő helyszín. :) Nincs megállás… jó benne lenni.” (Zentai Róbert, a BFZ technikai vezetője)

„A zenész számára a színpad: szentély, az előadás: ünnep. Mindannyian évekig tanulunk, készülünk és várjuk, hogy végre a Nagyérdemű elé léphessünk. A zenekari muzsikálást hosszú egyéni utak előzik meg, de hangszeres készségeink ápolása, fejlesztése egész életre szóló kihívás. A zeneirodalom kiválasztott műveiben zajló lelki folyamatok tetten érése, majd hangzó anyagba öntése a feladatunk. (Kádár István, hegedűművész)

„Én nagyon izgulok mindig, mely izgalom a várt és nem várt, az ismert és az ismeretlen, az otthonosság és a kaland összeütközéséből ered. Gyermeki állapot szülinap előtt: tudom, hogy kapok valamit, tán azt is sejtem, hogy mit, de ahogyan adják, ahogyan várják az én örömömet, ahogy tépem a papírt…na, ez a koncert előtti érzés.” (Erdélyi Eszter, közönségünk tagja)

 

 

„Már hangolva… Csodára várva… a pillanat…, és a szúnyog zümmögését is meg lehetne hallani. Amikor vágni lehetne a levegőt…; amikor az ember elfelejt lélegezni… és várja a csodát… Az ember hallja a saját szívdobogását…” (Portényi Erzsébet, közönségünk tagja)

„Nekem a hangolásnál kezdődik a koncert…lehet, hogy azért, mert apám zenekarban játszott, de számomra hihetetlen otthonosságot, meghatottságot jelent, valami anticipált izgalmat. Sosem értettem meg, hogy hogyan történik, de már ekkor lehet érezni, tudni, hogy milyen lesz majd a hangverseny. A karmester vagy a szólista belépésével pedig szinte már el is dől minden. Hogy egy hagyományos, szokott szép koncert lesz, vagy hogy most mindjárt megtörténik a csoda, a nagy találkozás, katarzis, hívja mindenki úgy, ahogy akarja. Nagy élmény volt mindig, ha egy-egy opera vagy bármi próbáján részt vehettem, sokszor érzem ma is, hogy az az igazi, úgy lehet valamit megismerni, megérteni.” (Pető Katalin, közönségünk tagja)

„Azon szívet melengető pillanatok közé tartoznak, amikor teljes bizonyossággal érezzük a varázslat közeledtét. Legtöbbször zenét tanuló gyermekemmel együtt vagyunk koncerteken, és csodás látni a fürkésző várakozást, amivel minden apró részletet feltérképez és jelentőséget tulajdonít nekik. Csillogó szemű csodavárás. :)” (Korom Ildikó, közönségünk tagja)

Összejövünk
Összejövünk
Összejövünk
Összejövünk