Váltás mobil nézetre
Összehangolunk

A színpadra lépés előtti pillanatok mindig tele vannak feszültséggel. A rosszat elengedjük, a jót visszük magunkkal. Hangszereink – gondolataink és érzéseink legkifejezőbb tolmácsai – velünk várakoznak. Bennük van minden elszántságunk és kavargó vágyunk. Elválaszthatatlanok vagyunk, és bármire készek.

A zenekar sok zenészből, emberekből áll össze. Megannyi sors, világnézet, látásmód, érzékenység… Előadáskor mindannyiunkat a muzsikálás öröme köt össze és ragad magával egy emelkedettebb világba…
A hallgató átérzi és leköveti ezen állapotváltozást, s ráhangolódva szintén magasabb rezgésszintre kerül. Színpadra lépés előtt hangszerét és annak hangját melengetve, számba veszi a darab több figyelmet igénylő pillanatait a zenész… mint vándor, ki a szentélybe lépés előtt, leporolja köpönyegét.” (Kádár István hegedűművész)

„Nem csak a hangszereket kell összehangolni, hanem a játékmódot, játékstílust is az adott darab mondanivalójához kell igazítani, a szólamon belüli egységes játékmód kialakításához pedig hozzátartozik a kollégákkal való összehangolódás. Másrészt a darabbal való összehangolódást már az első próbán elkezdjük és ez folyamatosan tart a koncertig. Harmadrészt a karmester gondolataival, mozdulataival és munkamódszerével is össze kell hangolódni, hogy maximálisan meg tudjuk szólaltatni az általa elképzelt hangzást. Ha mindezt jól össze tudjuk hangolni, akkor jó koncertet tudunk nyújtani.” (Kaszás Károly nagybőgőművész)

„A példamutatóan gyakorló, tudásukat kitartóan fejlesztő, és az eredményt szeretettel átnyújtó Muzsikosoknak, valamint a közönség soraiban helyet foglaló gyerekeknek és felnőtteknek, egy egységesebb érzelmi állapotra, magasabb rezgés szintre hangolását jelenti számomra, melytől nő a boldogság faktora mindkét tábornak, nemre – életkorra – bőrszínre és nemzeti hovatartozásra tekintet nélkül…” (Fogarasi Ágnes, a közönség tagja)

A napon, melyen koncertre megyek, már folyamatosan készülök rá. Jó kedvvel öltözöm, csinosítom magam és a koncertteremben pezsgéssel tölt el a zsongás, mely a zenekar bevonulását megelőzi. Az összehangolás elcsendesedést hoz, maga az esemény pedig kimondhatatlan érzelmi töltést. Nekem 60 éve minden koncert ÜNNEPNAP!!!!! (Herzfeld Bea, a közönség tagja)

Összehangolunk
Összehangolunk
Összehangolunk
Összehangolunk