Váltás mobil nézetre
fotó 20

Kövesse nyomon a Budapesti Fesztiválzenekar európai turnéjának eseményeit az asszisztens karmester, Vladimir Fanshil tollából!

Az Eindhovenbe tartó buszút során a zenekar kissé fáradtnak, ugyanakkor boldognak tűnt az elmúlt négy nap négy zajos sikert aratott programjai után.

A tegnap esti koncert Dvořák Legendáinak részletével indult – ahogy Fischer Iván mondja, Dvořák kincseivel. A mű megragadó ártatlansága a régi világ eleganciájával párosul, ami rendkívül bájossá teszi a sorozatot. Az embert szinte azonnal rabul ejti ennek a belső szépségnek a harmonikus világa és díszes varázsa.

A 8. szimfónia nem csak előadásmódjában volt látványos, de tele volt meglepő részletekkel is: ilyen volt az érzelmekben gazdag és fortélyosan játszott, lírikus harmadik tétel, valamint a pianissimo összegzése a fináléban, amely szinte kollektív áhítattal töltötte meg az egész termet. Különösen az ehhez hasonló pillanatokban igazán alázatosnak, emelkedettnek érezzük magunkat és hazatalálunk a legbelsőbb énünkhöz.

Vladimir Fanshil, Fischer Iván asszisztens karmestere

További bejegyzések:

Intro
Második nap
Harmadik nap
Ötödik nap
Hatodik nap