Váltás mobil nézetre
mozartmaraton-220x130

Több, mint tízezer zenerajongó volt kíváncsi január 26-án, vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája immár ötödik alkalommal közösen rendezett egész napos koncertsorozatára, a „Maratonra”. Csajkovszkij, Dvorák, Beethoven és Schubert - után ezúttal-, Wolfgang Amadeus Mozart volt a főszereplő.

A reggel fél 11-kor kezdődő és este 11-ig tartó eseményen a közönség 11 koncertet hallgathatott, közöttük Mozart szimfonikus műveit, kamarazenéjét, vokális alkotásait, operáját és más ismert és kevésbé ismert zeneműveit. A fellépő művészek között többek között ott volt Rolla János, Szabadi Vilmos, Takács Nagy Gábor, Kelemen Barnabás, Kovács János, Wierdl Eszter, Vass András, Rados Ferenc, valamint a Fesztiválzenekar több művésze, ezúttal szólistaként. A koncertek mellett filmeket, videókat nézhetett, akit a Mozart operák, vagy a mozarti életmű egy-egy izgalmas szakasza érdekelt.

Az egész napon át tartó Mozart koncertsorozat záró eseménye és talán a csúcsa Mozart Requiemje volt, amelyet a Budapesti Fesztiválzenekar adott elő a Szent Efrém Férfikar és a Schola Cantorum Budapestiensis közreműködésével, Fischer Iván vezényletével.

A rendkívül sikeres programot jövőre ismét megrendezzük! 2013-ban a maratonok kedvelői számára Bartók-maratont hirdetünk.