Váltás mobil nézetre
2016. december 7., 10:40, Kritikák

Kocsis Zoltánra emlékezett lenyűgöző koncertjén a Fesztiválzenekar

Sűrű hete volt a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Csütörtökön, Daniel Barenboimmal a zongoránál adománygyűjtő koncertet adtak, majd másnap már új, négy koncertből álló sorozatuk első részét játszották, amely gondosan megválasztott Franz Schubert- és Bartók Béla-darabokat helyez egymás mellé és új kontextusba. Szabó Zoltán kritikája a Bachtracken.

kavakosz-w
2016. november 30., 09:58, Interjúk

A HUMORA OLYAN, MINT BEETHOVENNEK

Bartók Béláról vallja ezt a világhírű görög muzsikus, aki szerint nem véletlen, hogy ez a kis európai ország ennyi kiváló zongoristát, hegedűművészt, és remek zeneszerzőt adott a világnak. Virág Vera interjúja a Kultúrparton.

Nagyzenekari hangverseny, Leonidas Kavakos
2016. november 6., 19:36, Hírek

Búcsúzunk Kocsis Zoltántól

Mély megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam a gyászhírt, Kocsis Zoltán elhunytát. Zenei óriás volt, a ritka zsenik egyike. Hatása egész generációjára felmérhetetlen. A Budapesti Fesztiválzenekar nevében és a saját nevemben is megrendüléssel búcsúzom a pályatárstól, alapító társtól, a sok-sok közös zenei produkció partnerétől, felejthetetlen muzsikus-példaképünktől. Nyugodjék békében. Fischer Iván

20130225-kocsis-zoltan-csak-pr-cikkhez
2016. november 3., 16:38, Közlemények

Budapest – a Zene Fővárosa

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) nagyszabású zenei tervet dolgozott ki Budapest – a Zene Fővárosa címmel, melyet szeptemberben elküldtek Budapest főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak is.

160923-24-26_Fischer_Ivan_credit_Stiller_Akos
2016. október 27., 11:07, Közlemények

Tizedszer is maraton!

Tizedik alkalommal rendezi meg nagyszabású közös maratonját a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2017. január 22-én, a magyar kultúra napján. Az egész napos rendezvény programja Johannes Brahms négy szimfóniája mellett zongoradarabjaiból, kamarazenekari, kamara- és kórusműveiből áll össze. A darabokat a magyar zenei élet legjelesebb képviselőinek előadásában hallhatjuk. Fischer Iván és a BFZ meglepetéskoncerttel zárja a napot.

brahms_maraton
2016. október 26., 20:44, Egyéb

Beindultak a dobra Cserdiben a szegény kisdiákok

A dobolás és a papírtrombiták indították be a gyerekeket igazán a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjén Cserdiben. A zenekar tagjai közösségi programként vitték el a hátrányos helyzetű faluba a Zenevár előadást, amivel egyszerre akartak szórakoztatni és közösséget építeni. Ballai Vince írása az Abcúgon.

bfz_011
2016. október 26., 14:44, Egyéb

„CSAK AZ IGAZÁN BÁTRAK MERNEK KIÁLLNI”

A világ egyik legmenőbb zenekarának esete a cserdi gyerekekkel. A Baranya megyei, többségében cigányok lakta Cserdibe ment Schubertet és Vivaldit muzsikálni a Budapesti Fesztiválzenekar. Ami ott történt, az csoda volt. Munkatársunk is ott járt. Kárpáti Judit elmeséli.

bfz_050
2016. október 25., 14:25, Egyéb

“Legyünk nyitottak, befogadók”

Nem mindennapi élményben lehetett része annak, aki szombaton délután Cserdiben járt: a baranyai faluban a Budapesti Fesztiválzenekar lépett fel. Fülöp Zoltán beszámolója a Dunántúli Naplóban.

bfz_028
2016. október 19., 13:33, Közlemények

DANIEL BARENBOIM ÉS FISCHER IVÁN A DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGÁBAN

A Dohány utcai zsinagógában koncertezik Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar december 1-jén 19 órakor. Az adománygyűjtő hangverseny szólistája a világ egyik legjelentősebb muzsikusa, a zongoraművész-karmester Daniel Barenboim lesz. Az összegyűlt támogatásokat a zenekar a Zsinagógakoncertek folytatására fordítja. A hangversenyre a belépés ingyenes, de a várható nagy érdeklődésre való tekintettel a részvételhez regisztrálni kell.

Daniel Barenboim_copyright Thomas Bartilla
2016. október 13., 18:17, Közlemények

Focistadion-hangulat és világpremier

Elképesztő hatása van, ha egy szimfonikus zenekar leteszi a hangszereit és énekelni kezd. Főleg, ha mindezt magyar együttesként kínai vagy koreai nyelven teszi. A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ezúttal Peking, Sanghaj, Kanton, Hszian és Szöul közönségét vette le a lábáról. Aki pedig ott volt a kínai fővárosban, Fischer Iván egyik legújabb, a napokban elkészült darabjának a világpremierjét is átélhette Dejan Lazić előadásában.

Iván Fischer_Ning Feng@Sun Nan