Váltás mobil nézetre
2017. február 24., 12:04, Közlemények

Fővárosi költségvetés: a BFZ reakciója

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött: 2017-ben 120 millió forinttal támogatja a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit. Az együttes idei terveinek megvalósításához így 100 millió forintra van még szükség.

BFZ_TérTáncKoncert@stillerákos
2017. február 22., 16:24, Közlemények

MAGYAROK NEW YORK KEDVENCEI

Az idei szezon két „legüdébb, legkevésbé sem hagyományos koncertjét” adta a New York-i Lincoln Centerben Fischer Iván vezényletével és Richard Goode szólójátékával a Budapesti Fesztiválzenekar, amelyet a New York Times „napjaink egyik legelismertebb, legeredetibb zenekarának” nevezett.

BFZ@Robert Torres
2017. február 22., 16:19, Kritikák

Az élet utat tör magának

Fischer Iván karmester az első taktustól a lelkes, álló ovációig elképesztő energiákat mozgatott meg péntek este a Hill Auditoriumban.

IMG_0992
2017. február 22., 16:02, Kritikák

Elemi erő

Ha egy hangversenykörúton járó együttes annyira konzervatív műsorral jelentkezik, mint a Celebrity Series vasárnapi koncertjén fellépő Budapesti Fesztiválzenekar, az paradox módon vakmerő lépésnek számít. Az alapító-zeneigazgató Fischer Iván és együttese nem egy, nem kettő, hanem rögtön három ősrégi slágert vett elő, s miközben a kisebb bostoni helyszíneken tömérdek új zenét lehet hallgatni, a nagyobb termekben pedig a régi darabokat kuriózumokkal dobják fel, ez némi szkepszisre ad okot. Ha valaki megint nekifut Beethoven Ötödikjének, annak másféle vagy jobb – illetve másféle és jobb – előadást kell produkálnia. Hál’ istennek, a Budapesti Fesztiválzenekar vasárnapi, Symphony Hall-beli hangversenye bővelkedett a jobb megoldásokban és az egyszerűen csak jónak minősíthető részletekben. Matthew Heck kritikája.

CB3A7212
2017. február 22., 15:30, Kritikák

„Bravó, Fischer! Bravó, Budapest!”

2016. február 8-án, a „Symphony Center Presents” sorozat 86. évadjának keretében a Budapesti Fesztiválzenekar Beethoven-estet adott alapítója (1983) és művészeti igazgatója, Fischer Iván vezényletével és Richard Goode zongoraművész vendégszereplésével. Míg a műsor első fele igazán elragadó volt, a második részben, Beethoven Ötödikjétől már majdnem leszakadt a plafon a chicagói Symphony Centerben. Debra Davy kritikája.

IMG_1110
2017. február 13., 15:55, Kritikák

Egy zenekar diadala Trump beutazási tilalma felett

A Budapesti Fesztiválzenekar és karmestere, Fischer Iván az évad két legüdébb és legkevésbé szokványos Beethoven-hangversenyét adta a héten a Lincoln Centerben. Váratlanul zeneakadémisták árasztották el a pódiumot az ötödik szimfónia egyik crescendáló részében, a kilencedik Örömódájában pedig a közönség soraiban megbújó kórustagok csatlakoztak az együtteshez. Michael Cooper, New York Times.

IMG_0712
2017. február 9., 17:56, Interjúk

Jobbá tenni egy zaklatott világot – interjú Fischer Ivánnal

A Fesztiválzenekar épp Amerikában halmoz sikert sikerre, a Jewish Advocate Boston erről is beszélgetett Fischer Ivánnal. Susan Daniels írása.

_SA80713
2017. január 31., 12:06, Közlemények

A BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR ÚJRA A HŐSÖK TERÉRE KÉSZÜL!

Több mint ezer táncos láb, közel száz zenész és egy karmester – június 10-én újra a Hősök terén ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ)! Az esemény főhősei azok a roma és nem roma, hátrányos helyzetű térségekből érkező és szerencsésebb sorsú fiatalok, akik éppen ezekben a napokban kezdték el a felkészülést az ország legkülönbözőbb pontjain. Ismét TérTáncKoncert Fischer Ivánnal, a BFZ-vel és több mint ötszáz gyerekkel a tolerancia jegyében. A zenében és a táncban nem létezik hátrányos helyzet – erről szól ez a projekt. Az ügy mellé többek között Lackfi János és Zwack Sándor is odaálltak nagykövetként.

BFZ_TérTáncKoncert@stillerákos
2017. január 30., 16:37, Interjúk

Fischer Iván: az Újítás Mestere

Amikor a Budapesti Fesztiválzenekar játszik Beethovent, az soha nem szokványos.A zenekar helyet foglal, elöl a vonósok; a fa- és rézfúvósok, valamint az ütősök a színpad hátsó részét töltik ki. A karmester fellép az emelvényre és kezdődhet a koncert. Ám ha ez a zenekar a Budapesti Fesztiválzenekar, a karmester pedig az alapítója és vezetője, Fischer Iván, akkor bízvást számíthatunk néhány kellemes eltérésre a régi, jól bevált forgatókönyvhöz képest. Az élénk humoráról és kísérletező kedvéről ismert „tökéletes showman”, Fischer ritkán követi a koncertelőadások bevett szabályait. Nem tudhatjuk, mit művel majd február 5-én és 6-án a David Geffen Koncertterem színpadán a két Beethoven-koncerten, de bizton állíthatjuk, hogy ez a zenétől mámoros csapat tartogat meglepetéseket. Madeline Rogers írása.

Ivan Fischer022
2017. január 24., 12:11, Hírek

Megújul jegyértékesítési rendszerünk

Kedves Közönségünk! A Budapesti Fesztiválzenekar az Önök gördülékenyebb és még teljesebb kiszolgálása érdekében február 1-től új jegyértékesítő rendszeren keresztül árulja jegyeit. Az átállást megelőző két napon, január 30-án és 31-én a jegyvásárlás során időszakosan előfordulhatnak apróbb fennakadások. A februári átállásnak köszönhetően már most, két hónappal a bérletárusítás indítása előtt megismerkedhetnek az új rendszerrel, így április […]

SA_Budapest_17