Váltás mobil nézetre
fotó 5

Kövesse nyomon a Budapesti Fesztiválzenekar európai turnéjának eseményeit az asszisztens karmester, Vladimir Fanshil tollából!

Második este is viharos gyorsasággal ugrott talpra a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar lelkes közönsége az előadás végeztével.

Előző este a Ruszalka rendkívül megható líraisága, ma pedig a Requiem békés nyugalma indította meg őket. A koncertterem élő akusztikája és csodálatos visszhangja nagyon kedvező az énekesek számára, akik nagyon kifejezően, hatalmas átéléssel énekeltek tegnap a Ruszalkában. Szinte érezni lehetett a növekvő feszültséget a nézőtéren, átérezvén az emberi szerelemre sóvárgó Ruszalka szerencsétlenségét és fájdalmát.

Hatalmas különbség volt a két koncert hangulata között. Fischer Iván egészen halkan vezényelte a Requiemet, az ő szavaival fogalmazva: a Requiemnek bizonyos békét kell közvetítenie még akkor is, ha hatalmas dráma áll mögötte. Ezzel szemben, a Ruszalka tele volt lendülettel és vizuális elemekkel: türkizkék ruhába öltözött gyönyörű tengeri sellők játszottak a zenekaron belül.

Holnap reggel Dvořák zongoraversenyét és a IX., Új világ szimfóniáját próbáljuk. Már alig várjuk!

Vladimir Fanshil, Fischer Iván asszisztens karmestere

További bejegyzések:

Harmadik nap
Negyedik nap

Ötödik nap