Váltás mobil nézetre
Lezárult a Lásd, amit hallasz filmpályázat

Lezárult a Lásd, amit hallasz filmpályázat, amelyet már másodszor írt ki a Budapesti Fesztiválzenekar azon középiskolások számára, akiket érdekel a filmezés, valamint az, hogy egy-egy ismert klasszikus zenemű hogyan jeleníthető meg videón, filmen, vagy más képi hordozón.

A tavalyi pályázatra, amely Strauss „Imígyen szóla Zarathustra” zeneművére várt filmalkotásokat, 15-en jelentkeztek. A győztesek a Fesztiválzenekart elkísérhették egy turnéra, amelynek egyik állomása az Edinburgh-i Fesztivál volt. A tavalyihoz képest idénre több, mint megduplázódott a jelentkezők száma. 2013-ban 37 pályamű érkezett az ország különböző középiskoláiból. Ezek között voltak egyéni pályázók (összesen heten), a többiek kisebb teamekben jelentkeztek az- idei kiírás szerint – Bach IV. Brandenburgi versenyének mindhárom tételére. A határidőre végül 19 film készült el, amelyek 15 iskolából érkeztek, köztük négy munkát vidéki középiskolákból küldtek.

A pályamunkák értékelését egy Fischer Iván által vezetett zsűri végzi ezekben a napokban. A zsűri tagjai: Török Ferenc filmrendező, Báron György filmkritikus, Brasher Zsuzsanna, a Daazo.com képviselője, valamint Polonyi Ágnes és Haják Kriszta,a BFZ művészei.

A döntőre 2013. április 19-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol a döntőbe jutott filmek alá a Fischer Iván által vezényelt Budapesti Fesztiválzenekar élőben játssza majd el a IV. Brandenburgi verseny megfelelő tételét. A gálára minden pályázót, és a csapattagok iskolatársait is meghívjuk.

Fődíj: Turné a zenekarral

Az elkészült filmeket április 6-tól a www.daazo.com oldalon lehet megnézni.

http://www.bfz.hu/media/videos

Friss hírekért, inspirációért kövessétek a Facebook oldalunkat!