Váltás mobil nézetre
Lásd, amit hallasz! Filmpályázat

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is meghirdeti a tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott filmes pályázatát a középiskolák tanulói számára.

Tavaly az Imígyen szóla Zarathustra című műre beérkezett 15 pályázatból a lauderes Gesztenye-csoport kisfilmjét választotta a zsűri, így Benke Luca, Czakó Blanka, Horváth Sára, Ladányi Anett, Lefkovics Lea és Matyók Leila utazhatott a Fesztiválzenekarral a Streasa-Edinborough turnéra.

Mutasd meg Te is, hogy látod, amit hallasz és utazz a Fesztiválzenekarral Olaszországba!

Az idei feladat:

Filmesítsétek meg Johann Sebastian Bach IV. Brandenburgi versenyének egyik szabadon választott tételét!

Találjátok meg azt a filmes műfajt, megvalósítási eszközt, amely számotokra a legérdekesebb, legizgalmasabb! A film bármilyen műfajú lehet, bármilyen technikával dolgozhattok, és ha nincs kamerátok, akár mobiltelefonnal is felvehetitek.

További információért és a versenykiírásért kattintsatok ide!

A nevezési szakasz lezárult, így most a konzultációs időszak zajlik, amelyet követően már az elkészült filmeket várjuk a www.daazo.com/bfz/films oldalra.

A feltöltés határideje: 2013. április 3.

A döntőre 2013. április 19-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol a döntőbe jutott 3 film alá a Fischer Iván által vezényelt Budapesti Fesztiválzenekar élőben játssza majd el a IV. Brandenburgi verseny megfelelő tételét. A gálára minden pályázót, és a csapattagok iskolatársait is meghívjuk.

Fődíj:Olaszországi turné a zenekarral

A zsűri által legjobbnak értékelt film készítői részt vehetnek a BFZ 2013 májusi olaszországi turnéján.

Török Ferenc, aki rendezőként jegyzi többek között a Moszkva teret és a Szezont, az alábbi videóban segít egy kicsit Nektek, hogyan is fogjatok hozzá a film kitalálásához:

http://www.bfz.hu/media/videos

Friss hírekért, inspirációért kövessétek a Facebook oldalunkat!