Váltás mobil nézetre
TérTáncKoncert

„Fischer Iván és a BFZ csodát tesz a gyerekekkel. Felemelő látni, hogy a közös munka, az együttműködés örömét a zene és a tánc élményével táplálja beléjük.”
(Molnár B. Béla, közönségünk tagja)

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű nagyszabású kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól.

A program legfontosabb szereplői azok a gyerekek, akik a Fesztiválzenekar élő zenei kíséretére évről évre együtt

táncolnak a budapesti Hősök terén, ahol egy napra ők is valódi hősökké válhatnak. Roma és nem roma, szegény sorból származó és jobb anyagi körülmények között élő gyerekek hónapokon át közösen dolgoznak egy célért, aminek az eredményét már egy valódi kreatív közösségként élvezhetik.

A TérTáncKoncert jóval több mint egy egyszerű szabadtéri koncert. A próbaidőszakon túl a résztvevő gyerekeknek regionális találkozókat és készségfejlesztő táborokat szervezünk dráma,- zenei, táncos és társasjáték foglalkozásokkal, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szakmai segítségével, így teremtve lehetőséget az ismerkedésre, és így fejlesztve az egymás iránti bizalmat és együttműködést.

Nagyszabású ingyenes szabadtéri koncertünket 2017-ben harmadszor is megszervezzük.

A TérTáncKoncert weboldalának megtekintéséhez kattintson ide!

A projekt az EGT Alapok támogatásával valósul meg.

EGT Alapok

TérTáncKoncert
TérTáncKoncert
TérTáncKoncert
TérTáncKoncert