Váltás mobil nézetre
Ki a leghíresebb élő magyar

Rubik Ernő vagy Zwack Péter a legismertebb élő magyar ember a földön?
Vajon kivel azonosítják hazánkat a világban?

A nemzetközi népszerűséget elért Rubik-kocka feltalálóját, Rubik Ernőt találják sokan a legismertebbnek, de a képzeletbeli listánkra felkerült Zwack Péter is, aki az Unicummal lett ismert. Érdekes, hogy mindketten a termékükkel alapozták meg a hírnevüket.

A sport területén is rengeteg népszerű tehetséget találunk. A jelenleg a Dinamo Moszkvában játszó Dzsudzsák Balázs nevét is sokan ismerik külföldön. Kassai Viktor neve se ismeretlen a külföldi sport rajongók számára. A 36 éves bíró néhány napja, éppen a labdarúgó-Európa-bajnokságon bíráskodott. A londoni olimpia közeledtével valószínűleg sokakban felmerül Cseh László neve is, de itt van Magyarország egyetlen Moto GP világbajnoka, Talmácsi Gábor.

A filmesek között is akad bőven ismert magyar. Az Oscar és Emmy-díjas Ragályi Elemér, vagy, akinek köszönhetjük az Elemi ösztön, a Rabo, az Evita című filmeket Andrew G. Vajna. A Sorstalanságért megkapta az irodalmi Nobel díjat Kertész Imre, így ő ezzel az egyik leghíresebb magyar lett.

A karmester testvérpár Fischer Iván és Fischer Ádám. Mindketten sokat dolgoztak külföldön, Európában és a tengerentúlon, s a fesztiválzenekar is bejárta a világot Fischer Ivánnal.

http://www.hir7.com/hirek/altalanos/ki-a-leghiresebb-elo-magyar-_2012-06-25