Váltás mobil nézetre
R.Strauss2

Richard Strauss “Imígyen szóla Zarathustra” című zeneművének filmes feldolgozására középiskolások számára

2012. május 6-án este 19.00 órakor eldől, hogy ki nyeri a BFZarathustra díját, amelyet a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében ad át Fischer Iván.

A zsűri tagjai: Fischer Iván karmester, a BFZ zeneigazgatója, Jancsó Miklós rendező, Kárpáti György Mór rendező, Markó György gordonka művész.

A Budapesti Fesztiválzenekar által meghirdetett „Imígyen szóla Zarathustra”, ahogy Te látod… című pályázat középiskolás korú diákokat invitált, hogy készítsenek a Richard Strauss mű által ihletett rövid filmeket.

Minden pályázó csapatot, osztálytársaikat és barátaikat meghívunk a pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a nyertes pályaművek bemutatására, a Fesztiválzenekarral közös koncertre május 6-án a Művészetek Palotájába.

Az első helyezett részt vehet 2012. augusztus 26-28 között a BFZ Edinburgh-i turnéján, ahol werkfilmet forgathat, amit közzéteszünk a BFZ honlapján/Facebook oldalán. A második helyezett elkísérheti a Zenekart a 2013 tavaszi pécsi koncertjére. A harmadik helyezett tiszteletjegyet nyer a „Midnight Music” koncertsorozat következő eseményére.