Váltás mobil nézetre
Turnék

Turnék

„A Budapesti Fesztiválzenekar hangja egyedülálló. Ezt nem is annyira az egyes hangszerek hangszíne teszi, mint inkább az általuk létrehozott érzéki összhang, a különleges figyelemmel kikevert akkordok.” London Evening Standard

A Budapesti Fesztiválzenekar nemcsak Magyarországon, szerte a világon elkápráztatja közönségét. A muzsika iránti szenvedélyünket a legfontosabb nemzetközi zenei központokban osztjuk meg a zenerajongókkal. Legyen szó a bécsi Musikvereinről, az amszterdami Concertgebouw-ról vagy a New York-i Carnegie Hallról: elvisszük a muzsika varázsát a hallgatóknak, és egyedülálló élményben részesítjük a közönséget. A BFZ-t rendszeresen hívják meg olyan rangos fesztiválokra, mint a Salzburgi Ünnepi Játékok, a Luzerni Nemzetközi Fesztivál, a BBC Proms vagy az Edinburgh-i Fesztivál. A világ vezető zenekarait gyakorta vendégül látó városok közönségének elsöprő érdeklődése jól mutatja a BFZ jelentőségét, értékét és elismertségét.

A zenekar iránt szakmai körökben is lelkesednek, ami szintén rávilágít az együttes értékeire. Mindezt csak fokozza, hogy a Gramophone magazin a világ tíz legjobb zenekara közé sorolta a Fesztiválzenekart, olyan együttesek közé és elé helyezve, amelyeknek a hírneve sok évtizedes múltra tekint vissza.

Fischer Iván és muzsikusai fáradhatatlan munkájának köszönhetően a BFZ a legkeresettebb zenekarok közé emelkedett nemzetközi szinten, tovább erősítve a kiváló

magyar zenei kultúra jelentőségét a világban. A BFZ egy olyan ország nagyköveteként szolgál, amelynél kevesen tettek hozzá többet a huszadik száza- di komolyzene fejlődéséhez.

A következő évadra tervezett turnék sorából kiemelkedik a San Sebastian-i Fesztivál, ahol rezidens zenekarként lépünk fel, egy távol-keleti turné Kínában és Koreában, valamint egy nagy amerikai út New York-i, chicagói és bostoni hangversenyekkel.

Az önök zenekara egyszerre vonzza a világot és viszi el a külföldi közönséghez a magyar kultúra kiválóságát.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei