Váltás mobil nézetre
Szólójegyek

Szólójegyek

Ha nem szeretnék bérlettel lekötni magukat egy teljes évadra, mégis szívesen vennének részt a Budapesti Fesztiválzenekar egy-egy koncertjén a 2016–17-es szezonban is, eljött az önök ideje. Az új évad hangversenyeire ugyanis május 23-tól már szólójegyet is vásárolhatnak. A kínálat ezúttal is színes: a bensőséges régizenei, a bátor kortárs és a grandiózus nagyzenekari koncertek szerelmesei is találhatnak kedvükre való programot.

Barokk estek

Barokk estek

A Fesztiválzenekar barokk együttese többször is fellép az évad során: a japán-bajor származású hegedűművész Midori Seiler, a régi zene valódi kiválósága kétszer látogat el hozzánk, egy olasz és egy német műsorral, Hervé Niquet pedig egy francia barokk programot játszik muzsikusainkkal művészeti vezetőként és koncertmesterként. A barokk dallamok immár megszokott módon autentikus, bélhúros hangszereken szólalnak meg.

Tovább
Fischer Iván vezényel

Fischer Iván vezényel

Fischer Iván francia hangulatban indítja el ősszel a koncertszezont Debussy, Ravel, Satie és Dutilleux műveivel. Közönségünknek emellett az új évadban sem kell nélkülöznie Mahler muzsikáját. A búcsú hangulatával átitatott Dal a Földről című szimfóniát párban hallhatják Mendelssohn életigenlő Olasz szimfóniájával. A BFZ zeneigazgatójának szintén fontos vállalása az a Bartók-est, ahol A csodálatos mandarin és A fából faragott királyfi együtt kerülnek majd színpadra.

Tovább
FIÚK

FIÚK

Fiatalok, tele vannak tettvággyal, friss energiákkal, érzékenységgel és kíváncsisággal. Fischer Iván a 2016–17-es évadban három, a Fesztiválzenekarhoz közel álló karmesternek ad lehetőséget arra, hogy a BFZ élén mutatkozzanak be a magyar közönségnek. Novemberben Dubóczky Gergelyt, áprilisban pedig a francia Victor Aviat-t és az ausztrál Vladimir Fanshilt köszönthetjük a Zeneakadémia színpadán.

Tovább
Világhírű vendégek

Világhírű vendégek

A Fesztiválzenekar a következő évadban is elhozza önöknek a nemzetközi klasszikus zenei élet legizgalmasabb szólistáit és karmestereit. Visszatér hozzánk az érzékeny fiatal tehetség, Robin Ticciati, orosz klasszikusokat és egy észt ritkaságot vezényel Paavo Järvi, a görög hegedűvirtuóz, Leonidas Kavakos pedig Bartók II. hegedűversenyét játssza el nekünk, Fischer Iván vezényletével. Velünk muzsikál a 73 éves Beethoven-specialista Richard Goode és a Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár is.

Tovább