Váltás mobil nézetre
Kortárs estek

Kortárs estek

A Budapesti Fesztiválzenekar majd három évtizedes története során folyamatosan műsorára tűzött kortárs szerzeményeket, sőt a szeptemberi Mahler Ünnepeken immáron hagyománnyá szervesült, hogy Fischer Iván az esedékes Mahler-szimfóniához új darabra ad megbízást. A régi történet azonban a 2012 szeptemberében új állomásához érkezett. A zenekar régi hangszeres, barokk együttese után bemutatkozott a BFZ kortárs zenei együttese is, amely műsoraival segíti a hallgató informálódását és tájékozódását.

 

Miért fogadjuk el, hogy míg lelkesen megmerítkezünk a kortárs irodalomban és mai színműveket is nézünk a színházban, olykor kortárs képzőművészek alkotásain vitatkozunk, az új zene csak keveseké. Míg akárcsak száz éve is természetesnek számított, hogy a hangversenytermekben kortárs zene szólt. Mára az előző korokban keletkezett művek mellett inkább csak elvétve hallani új zenét.

A BFZ kortárs zenei együttesének műsorai mintegy étvágygerjesztőként megpróbálják ráirányítani a közönség figyelmét az új zenére.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!