Váltás mobil nézetre
Haydn-Mozart Plusz

Haydn-Mozart Plusz

A felújított Zeneakadémia nagytermében megrendezendő hangversenyek műsorán egy-egy nagy, bécsi klasszikus mű mellett olyan – többnyire romantikus – zene csendül fel, aminek hangulatilag és/ vagy zenetörténetileg köze van vagy csak jól illik a nagy bécsi klasszikus műhöz. A sorozat hangversenyeit a Fesztiválzenekar első vendégkarmestere, Takács-Nagy Gábor vezényli.

A sorozat a Fesztiválzenekar évadjainak régi és szerves része. Korábban váltották egymást a karmesterek ezeken a koncerteken, néhány éve azonban a zenekar első vendégkarmestere, Takács-Nagy Gábor jegyzi ezeket a különleges hangversenyeket. A műsoron egy-egy nagy, bécsi klasszikus mű mellett olyan, többnyire romantikus, zene

csendül fel, minek hangulatilag és/ vagy zenetörténetileg köze van vagy csak jól illik a nagy bécsi klasszikus műhöz. Ez a párosítás tartalmas és maradandó élményt jelent mindazok számára, akik örök értékeket keresnek a koncerttermekben – vagyis a Fesztiválzenekar régi és új közönségének.

Ha alaposabban megpiszkáljuk a dolgot, végeredményben már a harminc évvel ezelőtti bemutatkozó koncert is harmonikusan illene ebbe a szériába: a Glinka-nyitány után Mozart „nagy” g-moll szimfóniája következett, aztán Mahler ötödik szimfóniájának – a hangversenytermekben önálló életet élő – Adagietto-tétele, Brahms első Magyar tánca, s végül a Kirándulóvonat c. Strauss-gyorspolka.

A sorozat koncertjei

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!