Váltás mobil nézetre
Fischer Iván: A Vörös Tehén

Fischer Iván: A Vörös Tehén

Fischer Iván A Vörös Tehén c. operája hatalmas sikerrel debütált októberben a Millenárison. A darab most egy impozáns helyszínen, a budapesti Vígszínház gyönyörű színpadán várja régi és új közönségét.

A mű „egy igaz, mi több sokkoló történet, amelynek visszhangja mind a mai napig érezhető” – nyilatkozta Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezető karmestere. A zeneszerző-dirigens közel 30 évig meditált operáján, amely vonzó zenei tartalma mellett komoly üzenetet közvetít: „Én zenész vagyok. Az én véleményem azokéval egyezik, akik a szívükön viselik egy igazságos társadalom kérdését” – mondja Fischer Iván. – „Egy olyan világról álmodom, ahol mindenki tiszteletben tartja egymást, még akkor is, ha az egy másik vallást képvisel, vagy más a bőrszíne.”

A Vörös Tehén tavaly októberi előadásai nagy sikert arattak nemcsak a közönség, hanem a kritikusok körében is. „Szenzációs, erőteljes és érzelmekben gazdag”; „Erről sokáig fognak még beszélni”; “Lenyűgöző élményben részesültünk” – a szakemberek világszerte így értékelték az októberi előadásokat, hiszen a siker híre bejárta a világsajtót, a New York Times címlapon számolt be róla, a brit Opera magazin hosszasan elemezte.

Az operát június 23-án és 24-én, a Vígszínházban láthatja a közönség. Az Ascher Tamás és Székely Kriszta rendezte produkciót ismét a Budapesti Fesztiválzenekar művészei, vendég szólisták, színészek, énekesek, táncosok és a Színház-és Filmművészeti Egyetem III. éves színművész osztálya adja elő.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!