Váltás mobil nézetre
BFZ a közösségért – Zsinagógakoncertek

BFZ a közösségért – Zsinagógakoncertek

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.

A Közösségi Hét során a templomok, gyerekeket segítő intézmények és idősotthonok mellett elhagyott zsinagógákban is muzsikálunk. Magyarországon élettel teli

zsidó közösség élt egykor, a zsinagógák jelentős része azonban a holokauszt következtében elnéptelenedett, az épületek többsége elvesztette eredeti funkcióját. A Fesztiválzenekar Zsinagógakoncertjeivel szeretné elérni, hogy az üresen álló zsinagógák újra megteljenek élettel, zenével és kultúrával. A helyi közösségek az így megszólaló dallamokon, történeteken és ízeken keresztül megismerhetik azt a toleranciát és sokszínűséget, amely egykor Magyarországot jellemezte.

A HANGVERSENYEKEN A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ ESEMÉNYEK RÉSZLETES ISMERTETŐ OLDALÁN.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!