Váltás mobil nézetre
BFZ a közösségért – Templomi koncertek

BFZ a közösségért – Templomi koncertek

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.

A Közösségi Hét során gyerekeket segítő intézmények, idősotthonok és elhagyott zsinagógák mellett templomokban is muzsikálunk. Johann Sebastian Bach több mint kétszáz kantátát írt, amelyeket kántorsága

alatt hetente előadtak a lipcsei Tamás-templomban. A BFZ örömmel ápolja ezt a nagy múltú zenei tradíciót. A Fesztiválzenekar három éve működő barokk együttese évente több alkalommal hoz létre új produkciókat. A hagyományos koncerttermeken túl autentikus helyszínekre, katolikus, református és evangélikus templomokba viszik el Bach muzsikáját, és korabeli hangszereken keltik életre a dallamokat.  Idén tavasszal a zenekar Soltvadkertre, Kecskemétre és Komlóra is ellátogat.

A hangversenyeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ az események részletes ismertető oldalán.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!