Váltás mobil nézetre
Barokk estek

Barokk estek

A Fesztiválzenekar barokk együttese többször is fellép az évad során: a japán-bajor származású hegedűművész Midori Seiler, a régi zene valódi kiválósága kétszer látogat el hozzánk, egy olasz és egy német műsorral, Hervé Niquet pedig egy francia barokk programot játszik muzsikusainkkal művészeti vezetőként és koncertmesterként. A barokk dallamok immár megszokott módon autentikus, bélhúros hangszereken szólalnak meg.

A német-japán származású, egzotikus szépségű Midori Seiler szólistaként és koncertmesterként világszerte ünnepelt közreműködője a régizenei hangversenyeknek. A 2016–17-es évadban kétszer találkozhatnak vele. Október

23-án az itáliai késő barokk (Vivaldi, Scarlatti, Platti) legszebb dallamaiból ad ízelítőt a BFZ barokk együttesével, június 2-i és 3-i koncertjeit pedig a német barokk mesterek, Bach, Telemann és Händel műveiből állította össze.

Hervé Niquet nemzetközi hírű régizene-specialitsa a francia barokk zenei világába repíti el a közönséget a Bridging Europe fesztivál alatt, ami Magyarországon igazi ritkaságnak számít. Campra, Rebel és Rameau darabjait hallhatják. A karneváli hangulat és az ellenálhatatlan humor mellett olyan komoly témák is előkerülnek ezen a koncerten, mint a világ teremtése.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei