Váltás mobil nézetre
Barokk estek

Barokk estek

A Fesztiválzenekar barokk együttese többször is fellép az évad során: a japán-bajor származású hegedűművész Midori Seiler, a régi zene valódi kiválósága kétszer látogat el hozzánk, egy olasz és egy német műsorral, Hervé Niquet pedig egy francia barokk programot játszik muzsikusainkkal művészeti vezetőként és koncertmesterként. A barokk dallamok immár megszokott módon autentikus, bélhúros hangszereken szólalnak meg.

Tovább
Kortárs estek

Kortárs estek

A Budapesti Fesztiválzenekar majd három évtizedes története során folyamatosan műsorára tűzött kortárs szerzeményeket, sőt a szeptemberi Mahler Ünnepeken immáron hagyománnyá szervesült, hogy Fischer Iván az esedékes Mahler-szimfóniához új darabra ad megbízást. A régi történet azonban a 2012 szeptemberében új állomásához érkezett. A zenekar régi hangszeres, barokk együttese után bemutatkozott a BFZ kortárs zenei együttese is, amely műsoraival segíti a hallgató informálódását és tájékozódását.

Tovább
Haydn-Mozart Plusz

Haydn-Mozart Plusz

A felújított Zeneakadémia nagytermében megrendezendő hangversenyek műsorán egy-egy nagy, bécsi klasszikus mű mellett olyan – többnyire romantikus - zene csendül fel, aminek hangulatilag és/ vagy zenetörténetileg köze van vagy csak jól illik a nagy bécsi klasszikus műhöz. A sorozat hangversenyeit a Fesztiválzenekar első vendégkarmestere, Takács-Nagy Gábor vezényli.

Tovább
Vasárnapi kamarazene

Vasárnapi kamarazene

A zenészek kreativitását fejlesztő, személyes ambícióikat bátorító, és azoknak megfelelő műsorokat hall a zenekar Selmeci utcai próbatermében a vasárnapi kamarazenei koncertsorozat közönsége. A műsort a zenekar tagjai maguk állítják össze, a darabokat ők maguk keresik ki, szerkesztik műsorrá és adják elő. A sorozat hangversenyeinek a Budapesti Fesztiválzenekar óbudai próbaterme ad otthont.

Tovább
Európai Hidak

Európai Hidak

„Az európai család azt jelenti, hogy minden ember egyformán fontos, mindenki egyformán szerethető, mindenki egyforma esélyű. Nincs semmi különbség se nemzetiség, se vallás, se bőrszín, se származás miatt. Emberek vagyunk valamennyien, családtagok.” Fischer Iván

Tovább