Váltás mobil nézetre
Fülnyitogató este

Klarinétos a nagydobnál, tapsoló muzsikusok, újraszülető és elváltozó híres dallamok, a „tintinna buli” technikája, valamint egy teljességgel „napfüggő” kompozíció – a BFZ Új Zenei Együttesének március 22-i koncertjén szokatlan meglepetések és figyelemreméltó különlegességek sorjáznak majd a közönség elé.

Az évad második kortárs zenei estjén, amelyen ezúttal Lakatos György vezényli a Budapesti Fesztiválzenekar Új Zenei Együttesét, a program garantáltan igazolja a koncertek állandó szlogenjét: a jelen zenéje a zene jövője.

Többszörösen is felszabadító élményt kínál ez a feszes eleganciát mellőző, s hozzá valósággal fülnyitogató műsor, ahol a kortárs zene klasszikusai (Pärt, Staud, Berio, valamint Kurtág, Jeney, Sáry László és Dukay) képviseltetik majd magukat a műveik által. A koncert utolsó száma egészen különleges produkcióval kecsegtet, hiszen Luciano Berio immár majd’ félszázados művét, a nevezetes Folk Songs-t nem csupán egy sor nyelven (az azeritől az örményen és a szardíniai dialektuson át az okszitánig) fogja énekelni Meláth Andrea, de a zenekari kíséretben még egy autórugónak is jut majd érdemi szerep.

A koncerthez kapcsolódik a „Víg végnapok” című program, amely 22-én 18 órakor kezdődik a Millenáris Teátrum Piros Fekete galériájában. Világvége három hangra és gitárra – ez az alcíme Keresztury Tibor és Víg Mihály „sírva vigadós estjének”, amely most Szilágyi Csenge közreműködésével és Novák Eszter rendezésében kerül a közönség elé. Aki e különleges irodalmi estre és a kortárs koncertre is jegyet vesz, 500 forint kedvezményben részesül.