Váltás mobil nézetre
photo2

Az elmúlt időszak egyértelműen bizonyította, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar közösségi projektjeire szükség van Budapesten és vidéken is, ezért a zenekar november 10. és 16. között folytatja ingyenes koncertsorozatát - sőt, gyermekprogramokkal bővíti ki azt. A zenekar minél több vidéki helyszínre szeretne eljutni közösségi koncertjeivel, hogy az ott élő emberek is találkozhassanak az élő zene varázsával.

Rengeteg elhagyatott zsinagóga van még az országban, ezért a BFZ újabbakat keres fel, hogy ráirányítsa a figyelmet a zsidó örökségre, és megismertesse a helyi közösségeket azzal a sokszínűséggel, amely egykor Magyarországot jellemezte. Az első tapasztalatok után Fischer Iván így ragadta meg a program lényegét: „Az emberekből rengeteg szeretet áradt. Nyoma sem volt idegenkedésnek, gyűlölködésnek.”

Az idősek életében kiemelten igaz, hogy a zene gyógyít és feltölt, ezért a Fesztiválzenekar idősotthonokban szervezett kamarakoncertjei is folytatódnak. Vonósnégyesünk a tervek szerint ez alkalommal egy hét alatt több mint öt otthonba visz majd muzsikát ajándékba.

Közösségi projektünk harmadik pillére a templomi koncertek voltak, melyek keretében közel ezer emberhez jutott el Bach világa. Az egyházi témájú zeneművek ősszel is korabeli hangszereken szólalnak majd meg, autentikus környezetben, hogy a zene azokhoz is eljusson, akik számára elérhetetlenek a koncerttermek.

A Fesztiválzenekar ugyanezt az elvet követve eddigi közösségi programjait tovább bővíti, és minél több vidéken élő, hátrányos helyzetű gyerekhez igyekszik majd eljuttatni a komolyzenét.