Váltás mobil nézetre
Fischer Iván

A német Klassik Radio nyilvánosságra hozta a világ 10 legjobb karmesterének listáját. A listán a klasszikus zene halhatatlanjain - Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Sir John Barbirolli vagy Dimitri Mitropoulos –kívül mindössze három élő karmester, köztük Fischer Iván, az idén harminc éves Budapesti Fesztiválzenekar alapítója és zeneigazgatója szerepel

Az 1983-ban történt alapítás óta a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója. A BFZ és Fischer Iván közötti, ma már világhírű partneri kapcsolat a komolyzene utóbbi három évtizedének egyik legnagyobb sikertörténete. Fischer Ivánt külföldi koncertturnéi, a Philips és a Channel Classics kiadók gondozásában megjelent lemezei révén a világ legújítóbb és leginspirálóbb zenekarvezetői között tartják számon.

A világhírű karmester budapesti zongora-, hegedű- és csellótanulmányok után a Bécsi Zeneakadémián tanult, Hans Swarovsky karmesterosztályában. Az utóbbi években zeneszerzőként is aktív, műveit előadták az USA-ban, Hollandiában, Magyarországon, Németországban és Ausztriában. Rendezőként sikeres operaprodukciók fűződnek a nevéhez, legutóbbi rendezését a The New York Times kritikusa a „New York-i operaszezon fénypontjának” nevezte.

További információ itt Fischer Iván pályafutásáról