Váltás mobil nézetre
image1

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat péntek este a Művészetek Palotájában. A zeneművészet kategóriában a díjat Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója kapta.

Fischer Iván – aki a díjátadóval egyidőben a Berlini Filharmonikusokkal koncertezett a német fővárosban és így nem lehetett jelen az ünnepségen – a díjjal járó 50.000 eurót a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének ajánlotta fel szegény sorsú, tehetséges  zeneiskolás diákok javára.

A Prima Primissima Alapítvány évről évre 30 jelöltet jutalmaz tíz kategóriában. A további nyertesek: irodalom kategóriában Csukás István író, költő; sport kategóriában Kiss László úszószakedző; népművészet és közművelődés kategóriában a Honvéd Együttes, képzőművészet kategóriában Kaján Tibor grafikus, karikaturista; építészet és építőművészet kategóriában Vadász György építész; tudomány kategóriában Kroó Norbert fizikus, kutatóprofesszor; oktatás és köznevelés kategóriában a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola; sajtó kategóriában Al Ghaoui Hesna szerkesztő, riporter; színház- és filmművészet kategóriában Tordy Géza színművész, rendező.