Váltás mobil nézetre
Fenntarthatóság és innováció

Fenntarthatóság és innováció

Legyen részese a csodának!

A Budapesti Fesztiválzenekar elkötelezett híve a fenntarthatóságnak és az innovációnak, támogatóinkkal pedig egyformán hiszünk abban, hogy lebilincselő és hatékony oktatási programjainkkal gazdagítjuk az érintett közösségek életét.

Tehetségprogramok

Tehetségprogramok

Kakaó Koncertek
Kötetlen, interaktív program, mely lehetőséget ad arra, hogy Fischer Iván és a zenekar bevezesse a gyermekeket a klasszikus zene titkaiba.

Gyakornoki programok
A Fesztiválzenekar új kezdeményezése lehetővé teszi legfeljebb hat diák számára, hogy 10-12 hét alatt részese legyen a BFZ zenekari, kamarazenei és oktatási programjainak.

Különleges oktatási program
A BFZ azon dolgozik, hogy több száz gyermek társaságában érkezzen a Hösök terei koncertjére 2015 júniusában, ahol a gyerekek a zenekar előadása alatt tánccal színesítik a programot.

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Előadások nyugdíjas otthonokban
Idősek otthonaiban szervezett kamarakoncertjeink segítségével a szépkorú hallgatóság helyben élvezheti a Budapesti Fesztiválzenekar csodálatos és kimagasló élményt nyújtó zenei előadásait.

Templomi koncertek
A BFZ – lévén, hogy számtalan impozáns templom található Magyarországon – örömmel juttatja el Bach műveit a legméltóbb helyekre, a templomokba.

Koncertek elhagyatott zsinagógákban
A BFZ célja, hogy felhívja a figyelmet a zsidó örökségre, illetve hogy megismertesse a helyi közösséggel azt a sokszínűséget, amely hajdanán az országot jellemezte.

Budapesten és azon túl

Budapesten és azon túl

A BFZ bekopog
A BFZ célja, hogy az akadályok felszámolásával lehetőséget teremtsen a zenei élmények megtapasztalására mindenkinek, függetlenül attól, hogy hol és hogyan él Magyarországon.

Gyermekoperák
A BFZ minden évben új gyermekoperát választ, s mutat be országszerte, mellyel igazán emlékezetes élményt nyújt a befogadó iskolák számára.

Koncertek az iskolákban
A Zenakar művészei sokféle hangszerrel érkeznek az iskolákba, ahol a gyerekek kipróbálás után kiválaszthatják azt a hangszert, amelyen a későbbiekben játszani szeretnének.