Váltás mobil nézetre

A programról

A Budapesti Fesztiválzenekar szeretettel meghívja Önt Roger Muraro ingyenes előadására a Budapest Music Centerbe (BMC) 2014. december 7-én (vasárnap) este 19 órára. A francia zongoraművész Olivier Messiaen Turangalílá-szimfóniájáról mesél a közönségnek, amelyet a Budapesti Fesztiválzenekarral játszik december 12-én, 13-án és 14-én a Művészetek Palotájában.

A különleges szimfóniát, amelynek ez lesz a valaha volt második magyar előadása, Fischer Iván vezényli, aki monumentális remekműnek tartja a Turangalílát és olyan jelentőségű alkotásokhoz hasonlítja, mint Bach passiói, vagy Mahler szimfóniái. „Jelentősége óriási, keletkezése óta átütő siker, számos országban gyakran előadott mű, miközben hallatlan nehézségei próbára teszik az előadót.”

Roger Muraro pontosan ismeri ennek a „modern szerelmi éneknek” a nehézségeit és szépségeit, hiszen személyesen is ismerte a zeneszerzőt. A zongoraművészt a Messiaen-művek egyik legautentikusabb tolmácsaként tartják számon. Az előadás során közreműködik a koncert másik szólistája, Valérie Hartmann-Claverie is, aki egy rendkívüli hangterjedelmű, és meglepő hangzású elektronikus hangszert, az ondes Martenot-t szólaltatja meg a szimfóniában, és aki szintén együtt muzsikált a zeneszerzővel.

Ha szeretné közelebbről megismerni ezt a nem mindennapi szimfóniát a két leghitelesebb és leghozzáértőbb személy társaságában, jöjjön el vasárnap a BMC-be!

Az előadás angol nyelvű, tolmácsot biztosítunk.

Várjuk Önöket szeretettel!

Jegyárak

Ingyenes