Váltás mobil nézetre

A koncertről

Miután november végén francia barokk művekből összeállított műsort vezényelt, a historikus stílus világnagysága, Sigiswald Kuijken január végén ismét a Fesztiválzenekarhoz látogat, hogy a zenekar régi hangszeres együttesének élén barokk műveket dirigáljon, és ezúttal zenetörténeti utazásra vigye a BFZ közönségét.

Az első részben elhangzó művek szerzői a barokk fénykorának reprezentánsai, akiket a rájuk leginkább jellemző zsánerek egyikében hallhatunk. Händel Sámson nyitányát az est szerzői közül a legidősebb, a concerto grosso műfajának megteremtője, Arcangelo Corelli műve követi. Tőle az Op. 6-os sorozat egyik ismert concerto grossóját szólaltatják meg a BFZ régi hangszeresei. A két darabot Antonio Vivaldi két ismert versenyműve követi, majd Georg Philipp Telemann Tafelmusikjának egyik concertójával zárul a hangverseny első felvonása.

A szünet után egy új stílussal kezdhetünk barátkozni: ekkor ugyanis már a zenei klasszicizmus felé mutató késő barokk két nagy hatású német szerzőjétől játszik a BFZ barokk együttese. A „hamburgi Bach” néven is ismert Carl Philipp Emanuel Bachnak, Johann Sebastian másodszülött fiának hamburgi szimfóniasorozatából hallunk részletet, majd a kor ünnepelt operaszerzője, Johann Adolf Hasse két szopránra írott kantátáját adja elő a Fesztiválzenekarhoz immár visszajáró két nagyszerű énekesnő, Yeree Suh és Julia Kirchner.

Jegyárak

2 500 Ft / 3 500 Ft / 4 400 Ft / 6 300 Ft / 10 500 Ft

Érvényes bérletek

Ormándy (2015/16)


Részletes program

Georg Friedrich Händel: Sámson-nyitány
Arcangelo Corelli: D-dúr concerto grosso, Op. 6 No. 4
Antonio Vivaldi: Versenymű két harántfuvolára és vonószenekarra
Antonio Vivaldi: A Négy évszak egyik darabja
Georg Philipp Telemann: Esz-dúr concerto a Tafelmusik 3. részéből
Carl Philipp Emanuel Bach: C-dúr hamburgi szimfónia, No. 3
Johann Adolph Hasse: L’ Amor prigioniero – kantáta két szoprán hangra

karmester

Sigiswald Kuijken

Közreműködők

Julia Kirchner, szoprán
Yeree Suh, szoprán
Sigrid T’Hooft, barokk gesztika