Váltás mobil nézetre

A koncertről

Koncertenként 990 Ft a belépő, de aki három hangversenyre vásárol jegyet, a negyediket ajándékba kapja!

A Magyarországon korábban ismeretlen hangversenytípussal új hagyományt teremtett 2008-ban a BFZ és a MÜPA: a zene kedvelői, barátai, rajongói, szerelmesei, rabjai, megszállottjai és bolondjai piros betűs ünnepként tartják számon azt a napot, amelyen mindenki kedvére tobzódhat kedves szerzője népszerű darabjaiban – ezen a napon igazán mindenki megtalálhatja az őt érdeklő műsort.

A maratonon immáron hagyományosan nagy számban vesznek részt, sőt a közönség tekintélyes részét teszik ki azok a nagyétkűek, akik a sorozat minden egyes koncertjét végigülik. A 2014-es maraton hőséül Fischer Iván a zenetörténet egyik legnagyobb géniuszát, Johann Sebastian Bachot választotta. A nap pontos menetrendje várhatóan 2013 novemberében kerül nyilvánosságra – kövessék figyelemmel a BFZ honlapját!

Mozartról tudjuk, 1789-es lipcsei látogatásakor a Tamás-templom akkori karnagya, a Bach-növendék Johann Friedrich Doles meghívására ellátogatott a kórusiskolába, ahol Doles az illusztris bécsi vendég kedvéért elénekeltette kórusával a Singet dem Herrn ein neues Lied című motettát. Mozart, aki Bachnak csupán néhány művét ismerhette, állítólag fölkiáltott meglepetésében és örömében: „Na, ebből aztán tanulhatunk!” Beethoven Bach nevével (Bach = patak) eljátszva azt jegyezte meg, hogy nem pataknak, hanem tengernek kellene őt nevezni. Berlioz szerint „Bach az Bach, ahogy Isten: Isten”. Isaiah Berlin filozófus tárgyilagos megállapítása szerint az angyalok, amikor Istennek zenélnek, Bachot játszanak (igaz, aztán azzal folytatta, hogy amikor maguknak muzsikálnak, akkor Mozartot …) A sor tetszés szerint folytatható.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája közös rendezvénye.

élő közvetítés

Honlapunkon élőben követheti a Bach-maraton összes hangversenyét:

www.bfz.hu/media/elo-adas

12 órától a Bartók Rádió is élőben jelentkezik a Bach-maratonról.

Koncert előtt, koncert után

Vetítés a Kék teremben

11.00 Jacques Loussier Trio Play Bach

J. S. Bach: Máté-passió
Vezényel: Günther Jena
13.00 I. rész
15.30 II. rész
17.30 III. rész

19.30 Jacques Loussier Trio Play Bach 

Jegyárak

990 Ft


Részletes program

Bach-maraton

művészeti vezető

Fischer Iván

Ajánljuk még

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!