Váltás mobil nézetre

A koncertről

1983 karácsonyán, a budapesti Zeneakadémia nagytermében mutatkozott be Fischer Iván vezényletével és Kocsis Zoltán közreműködésével a Budapesti Fesztiválzenekar. A kirobbanó sikerű és forró hangulatú első koncert harmincadik évfordulója alkalmából rendezett jubileumi hangverseny a spontaneitás jegyében zajlik: műsora olyannyira titok, hogy magát a zenekart és Fischer Ivánt is meglepetésként éri majd.

Fennállásának három évtizede alatt a Fesztiválzenekar többféle hangversenytípussal kísérletezett. Ezek némelyike különösen népszerűnek bizonyult a közönség körében. Ilyen a titok-koncert, amelynek műsorát konspiráció és hallgatás övezi, de legalább a muzsikusok tudják, mit fognak játszani. A kívánság-hangversenyek műsorát viszont ők sem ismerik előre, a meglepetés teljes. A publikum szavazata alapján dől el, mi hangzik el. A kottatáros egy szekérderék kottával érkezik, Fischer Iván pedig dialógust folytat a közönséggel, megszavaztatja őket, majd szétosztják a muzsikusok között a legtöbb voksot kapott mű kottáit, és kezdődik a zenélés. Ezek a koncertek értelemszerűen különböznek a többitől: nem bepróbált, alaposan kiérlelt előadásokat hallunk, hanem olyan darabokat, amelyek szerepeltek ugyan a zenekar műsorán, a muzsikusok tudják őket, de nemigen van róluk friss élményük. Más a találkozás a művel, van benne valami spontán és friss, ahogy megszólaltatják a megszavazott darabokat és velünk együtt fedezik fel őket újra.

Élő közvetítés

Ünnepeljen velünk és kövesse élőben ünnepi hangversenyünket stream szolgáltatásunk segítségével (regisztráció nélkül) december 26-án 19:45-től!

A közvetítésért kattintson ide!

Jegyárak

Minden jegy elkelt!


Részletes program

Kívánsághangverseny

karmester

Fischer Iván