Váltás mobil nézetre

A koncertről

Soap&Skin, azaz az osztrák zeneszerző, zongorista, énekes Anja Plaschg 2011-ben már járt Budapesten, ám akkor szólóban lépett fel, míg most egy teljes zenekarral – fúvósokkal, vonósokkal, valamint vokalistákkal – ad ízelítőt dalszerzői és előadói képességeiből. Anja Plaschg egy aprócska stájer faluban született 1990­-ben, hatévesen kezdett zongorázni, kamaszként azonban érdeklődése a klasszikustól az elektronikus zene felé fordult – ez a kettősség mindmáig megvan nemcsak lemezein, hanem koncertjein is, amelyeken a zongora tetején állandó helye van a laptopjának is.

2009-es, Lovetune for Vacuum című első albuma több országban bekerült a top 10-be (díjazták a 2010-es European Border Breakers Awards gáláján is). Édesapja halála ihlette, Narrow című 2012-es minialbumával még jobb művet alkotott, 2014-ben pedig a hamburgi Thalia Theater Rómeo és Júlia előadásához komponált zenét.

A még mindig csak huszonöt éves Anja stílusa egészen egyedi: zongorajátékára Arvo Pärt és Rahmaninov volt nagy hatással, dalaira és előadásmódjára pedig elsősorban Nico – a néhai német énekesnőt színdarabban is alakította -, továbbá a Velvet Undergound és Nico előtt tisztelgő esteken is fellépett John Cale-lel, valamint Dead Can Dance-, Air-, Radiohead- és Supergrass-tagokkal. Hasonlították már Björkhöz és Patti Smithhez, dalaiban Nick Cave, a Nine Inch Nails és Aphex Twin hatása is érezhető.

Fellépésein saját szerzeményei mellett a Voyage, Voyage című francia diszkósláger balladává lassított átirata is megfér, idén áprilisban megjelent legutóbbi felvétele pedig a szíriai Omar Souleyman egyik arab nyelvű dalának feldolgozása volt, melyet a 2015-ös turnéhoz igazodva remélhetőleg egy új lemez is követ.

További információ és jegyek: www.mupa.hu

Jegyárak

2 200 Ft / 2 900 Ft / 3 200 Ft