Váltás mobil nézetre

A koncertről

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.

A Közösségi Hét során a templomok, gyerekeket segítő intézmények és idősotthonok mellett elhagyott zsinagógákban is muzsikálunk. Magyarországon élettel teli zsidó közösség élt egykor, a zsinagógák jelentős része azonban a holokauszt következtében elnéptelenedett, az épületek többsége elvesztette eredeti funkcióját. A Fesztiválzenekar Zsinagógakoncertjeivel szeretné elérni, hogy az üresen álló zsinagógák újra megteljenek élettel, zenével és kultúrával. A helyi közösségek az így megszólaló dallamokon, történeteken és ízeken keresztül megismerhetik azt a toleranciát és sokszínűséget, amely egykor Magyarországot jellemezte.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen vagy a helyszínen.

 

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Darius Milhaud: Suite d’apres Corette  op. 161b
David Stock: Three Yiddish Songs (2010)
Jávori Ferenc: Fegya: Klezmer szvit (részletek)
Kovács Béla: Sholem – alekhem, rov Feidman