Váltás mobil nézetre

A koncertről

A ”zene mindenkié” nem üres szólam a Budapesti Fesztiválzenekar számára, hanem konkrét cél. A Budapesti Fesztiválzenekar a koncerttermeken kívül is gyakran fellép, hogy a lehető legtöbben hallhassák élőben a világ egyik legjobb zenekarát, azok is, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük ellátogatni a koncertekre. E sikeres eseménysorozat újabb állomásához érkezett. A harmincadik évét betöltött világhírű zenekar ezúttal új utakat nyit, amelyek által a közönséggel való szorosabb és nyitottabb kapcsolatot szeretné még erősebben ápolni.

A közösségi programok keretében többek között magyarországi templomokba látogatnak el a muzsikusok, hogy ott elsősorban egyházi témájú zeneműveket autentikus környezetben tegyenek hozzáférhetővé a koncertekhez nehezebben jutó közönség számára. Részt veszünk az ország elhagyatott zsinagógáiba szervezett új eseménysorozaton is, amely során a BFZ együttműködik Köves Slomó rabbival, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével. A BFZ szeretné ráirányítani a figyelmet a zsidó örökségre, megismertetni a helyi közösségeket azzal a sokszínűséggel, amely egykor Magyarországot jellemezte. E szórakoztató és befogadó szellemű események célja, hogy minden magyar számára meg- és elismerhetővé váljon a zsidóság magyarországi történelme.

A zsinagóga-koncerteken a közönség Weiner Leó, Betty Olivero és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait hallgathatja, majd Köves Slomó rabbi történelmi visszatekintésre és beszélgetésre invitálja a közönséget, akik végül zsidó ételeket is kóstolhatnak.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze a rendeles@bfz.hu email címen
vagy a keszthelyi Tourinform Irodában (8360 Keszthely, Kossuth L. u. 30., +36 83 314 144)!

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Weiner Leó: Divertimento Op. 20
Betty Olivero: “Der Golem” Zeks Yiddisce Lied und Tantz
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Notturno

Ajánljuk még

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!