Váltás mobil nézetre

A koncertről

A ”zene mindenkié” nem üres szólam a Budapesti Fesztiválzenekar számára, hanem konkrét cél. A Budapesti Fesztiválzenekar a koncerttermeken kívül is gyakran fellép, hogy a lehető legtöbben hallhassák élőben a világ egyik legjobb zenekarát, azok is, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük ellátogatni a koncertekre. E sikeres eseménysorozat újabb állomásához érkezett. A harmincadik évét betöltött világhírű zenekar ezúttal új utakat nyit, amelyek által a közönséggel való szorosabb és nyitottabb kapcsolatot szeretné még erősebben ápolni.

A közösségi programok keretében többek között magyarországi templomokba látogatnak el a muzsikusok, hogy ott elsősorban egyházi témájú zeneműveket autentikus környezetben tegyenek hozzáférhetővé a koncertekhez nehezebben jutó közönség számára. A templomi koncertek alkalmával a BFZ örömmel ápolja a nagy múltú egyházzenei tradíciót, s juttatja el Bach műveit a legméltóbb helyekre. Fischer Iván és a BFZ régi zenei historikus előadásai hosszú időre nyúlnak vissza. A BFZ Barokk Együttese megalapításával természetesnek tűnik egy, Bach kantátákat templomban, korabeli hangszereken és technikával előadó projekt elindítása.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen.

 

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Johann Sebastian Bach: Christ unser Herr zum Jordan kam BWV 7
Johann Sebastian Bach: O Ewigkeit, du Donnerwort BWV 20

koncertmester

Lesták Bedő Eszter

Közreműködők

Bodrogi Eva, szoprán
Schöck Atala, alt
Szigetvári Dávid, tenor
Kovács István, basszus

Ajánljuk még

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!