Váltás mobil nézetre

A koncertről

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.

A Közösségi Hét során gyerekeket segítő intézmények, idősotthonok és elhagyott zsinagógák mellett templomokban is muzsikálunk. Johann Sebastian Bach több mint kétszáz kantátát írt, amelyeket kántorsága alatt hetente előadtak a lipcsei Tamás-templomban. A BFZ örömmel ápolja ezt a nagy múltú zenei tradíciót, s juttatja el Bach műveit a legméltóbb helyekre. A Fesztiválzenekar három éve működő barokk együttese évente több alkalommal hoz létre új produkciókat. A hagyományos koncerttermeken túl autentikus helyszínekre, katolikus, református és evangélikus templomokba viszik el Bach muzsikáját, és korabeli hangszereken keltik életre a dallamokat. Idén ősszel a fővároson kívül Székesfehérvárra és Nyírbátorra is ellátogat.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen vagy a helyszínen.

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Johann Sebastian Bach: Am Abend aber desselbigen Sabbats BWV 42
Johann Sebastian Bach: Liebster Gott, wenn werd ich sterben BWV 8

Közreműködők

Szili Gabriella, szoprán
Balogh Eszter, alt
Megyesi Zoltán, tenor
Gradsach Zoltán, basszus