Váltás mobil nézetre

A koncertről

A Budapesti Fesztiválzenekar évről évre többet tesz azért, hogy muzsikája ne maradjon a koncerttermek falai között. Egyedi hangversenyformákat vezet be és egyre több szokatlan helyszínen zenél, hogy új kapcsolatot teremtsen a közönséggel. Minden olyan helyre elmegy, ahol a zene segíteni tud: utcákra és terekre, iskolákba, kórházakba, árvaházakba és börtönökbe. A cél, hogy azok az emberek is megtapasztalhassák, milyen jótékony hatású és különleges erejű a zene, akik ezt anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból egyébként nem tehetnék meg.

A Közösségi Hét során gyerekeket segítő intézmények, idősotthonok és elhagyott zsinagógák mellett templomokban is muzsikálunk. Johann Sebastian Bach több mint kétszáz kantátát írt, amelyeket kántorsága alatt hetente előadtak a lipcsei Tamás-templomban. A BFZ örömmel ápolja ezt a nagy múltú zenei tradíciót, s juttatja el Bach műveit a legméltóbb helyekre. A Fesztiválzenekar három éve működő barokk együttese évente több alkalommal hoz létre új produkciókat. A hagyományos koncerttermeken túl autentikus helyszínekre, katolikus, református és evangélikus templomokba viszik el Bach muzsikáját, és korabeli hangszereken keltik életre a dallamokat. Idén először egy határon túli helyszínen, az erdélyi Kaplonyban is koncertezik a zenekar.

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, emailben jelezze a rendeles@bfz.hu email címen vagy a helyszínen.

 

Muzsikusok

Czeglédi Zsolt trombita
Hamar Gergő I. oboa, és oboa d’amore
Nagy Csaba II. oboa
I. hegedű:
Lesták Bedő Eszter koncertmester
Gulyás Emese
Oláh Gyöngyvér
II. hegedű
Czirók Györgyi szvez.
Nagy Gabriella
Gátay Tibor
Brácsa:
Csoma Ágnes szvez.
Rajncsák István
Continuo:
Sovány Rita tenor viola da gamba
Mahdi Kousay
Farkas Gergő fagott
Martos Attila
Dinyés Soma orgona, csembaló
Barokk fuvola:
Kovács Előd Kapolcs

 

Énekel

Baráth Emőke, szoprán
Balogh Eszter, alt
Szigetvári Dávid, tenor
Cser Krisztián, basszus

 

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Johann Sebastian Bach: Die Himmel erzählen die Ehre Gottes BWV 76
Johann Sebastian Bach: G-dúr triószonáta