Váltás mobil nézetre

A koncertről

„Legyen a zene mindenkié!” Már-már ködbe vész Kodály Zoltán sokat idézett, és eredeti szövegkörnyezetéből gyakran kiragadott mondatának eredeti jelentése. „A zene mindenkié” címet viseli a zeneszerző elméleti írásaiból 1954-ben megjelentetett gyűjtemény is. A kodályi zenepedagógia célkitűzéseit frappánsan megfogalmazó mondat kitűnően jellemzi a Budapesti Fesztiválzenekar zenepedagógiai célkitűzését és közösségi programjait is. Az együttes fontosnak tartja saját fiatal közönségének kinevelését, ahogy azt is, hogy olyanok is hallhassák muzsikáját, akiknek egyébként nincs, vagy csak elvétve van lehetőségük eljutni a koncerttermekbe. Ez a törekvés az elmúlt évadban újabb állomásához érkezett. Az 2014 júniusában megrendezett első közösségi héten a világhírű zenekar új utakra lépett, amelyeken haladva a közönséggel való szorosabb és nyitottabb kapcsolatot szeretné még szorosabbá tenni.

A Fesztiválzenekar missziója most folytatódik. A közösségi programok keretében a muzsikusok templomokba, idősotthonokba, és SOS gyermekfalvakba látogatnak el.

Sok gyerek veszíti el otthonát haláleset, fizikai és érzelmi bántalmazás, vagy a család széthullása miatt. Az SOS gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekeknek. A Fesztiválzenekar szeretne tenni azért, hogy ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek szebb és tartalmasabb legyen az életük, ezért ez alatt az egy hét alatt három gyerekfaluban koncerteznek majd: Kőszegen, Battonyán és Kecskeméten.

A hangversenyek zártkörűek.


Részletes program

Fritz Kreisler: Kis bécsi induló
Ágay Dénes: Öt könnyű tánc – részletek (Polka, Tango, Bolero, Rumba)
Camille Saint-Saens: Az elefánt
Johann Sebastian Bach: Badinerie
La Tuba (tradicionális brazil tánczene)
Henry Mancini: A rózsaszín párduc
William J. Schinstine: Rock Trap

műsorvezető

Hábetler András

Közreműködők

Iván Tímea, hegedű
Illési Erika, hegedű
Bányai Miklós, brácsa
Szabó Péter, cselló
Fejérvári Zsolt, nagybőgő
Varga Fruzsina, fuvola
Berta Beáta, oboa
Szitka Rudolf, klarinét
Bereczky Dávid, kürt
Tallián Dániel, fagott
Szakszon Balázs, harsona
Krasznai Mariann, harsona
Zakó Norbert, harsona
Bazsinka József, tuba
Herboly László, ütős hangszerek
Szente Gáspár, ütős hangszerek
Kurcsák István, ütős hangszerek
Fábry Boglárka, ütős hangszerek

Ajánljuk még

Nem találta, amit keres? Kérdése van egy koncerttel kapcsolatban?

Írjon nekünk a bfofound@bfz.hu címre vagy hívjon a +36 1 489 43 30 telefonszámon!