Váltás mobil nézetre

A koncertről

A Budapesti Fesztiválzenekar szeptember 26-án 16 órakor ingyenes Kakaókoncertet ad autizmussal élő gyerekeknek, de a jól megszokott felépítésű hangversenyre szeretettel várjuk a kicsik testvéreit és szüleiket is.

Bár az autista gyerekeknek egy színházi előadáson vagy egy koncerten való részvétel nehéz lehet, felkészüléssel és a környezet megfelelő alkalmazkodásával számos hétköznapi esemény élményt jelenthet számukra. Éppen úgy, ahogyan a buszok alacsony padlójával, vagy egy rámpával egy kerekes székes személy is bejuthat korábban megközelíthetetlen helyszínekre, egy-egy apró, de értő változtatással az autizmussal élő személy is részese lehet olyan eseményeknek, amelyekből korábban kimaradt. Ezért szeretne most tenni Fischer Iván és a Fesztiválzenekar is. Az autizmus-barát módon támogatott Kakaókoncert kiszámíthatóvá, érthetővé és biztonságossá, így élvezhetővé teszi számukra a programot.

Az autizmusról és arról, mennyiben más egy autista kisgyerek számára egy koncertélmény, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány honlapján olvashatnak. Az Autizmusbarát Kakaókoncertek a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány szakmai segítségével valósulnak meg.

A HANGVERSENY ZÁRTKÖRŰ, de amennyiben úgy érzi, az Ön vagy családját is érinti a speciális koncert, kérjük, jelentkezze ezt a rendeles@bfz.hu címen.

 

Jegyárak

Ingyenes


Részletes program

Poldini Ede: A táncoló baba
Ludwig van Beethoven: F-dúr duó – Rondo
Bernard András: Fahéj; Vanília
Antonín Dvořák: Miniatűrök, op. 75
Wolfgang Amadeus Mozart: 12 kürtduó, K. 487 – részletek
Gioacchino Rossini: Esz-dúr szonáta – III. Allegretto
Hector Berlioz: Mosgrad Express – ütőhangszerekre és zajkeltő eszközökre