Váltás mobil nézetre
Mahdi_Kousay

A világ 10 legjobb zenekara közé választott Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeire június 2-tól már szólójegyeket is lehet vásárolni. Érdemes minél hamarabb élni a lehetőséggel, hiszen a hangversenyek iránt már most is nagy az érdeklődés. A kínálat összeállításánál a BFZ minden korosztályra és a különböző stílusok iránt érdeklődőkre egyaránt gondolt. A szólójegyek mellett a BFZ népszerű bérletei a nagy érdeklődés miatt már csak korlátozott számban vásárolhatók meg.

2014. június 2. Budapest

Brahms kulcsszerepet játszik a BFZ 2014/2015-ös évadjában, amely szeptember 10-én, a tavaly sikeresen debütáló Bridging Europe – Európai Hidak elnevezésű fesztivállal indul, fókuszában a német kultúrával. Vendég lesz Midori Seiler hegedűművész, Franck Ollu karmester és Sonia Wieder-Atherton csellóművész, Fischer Iván vezetésével pedig Brahms páratlanul szép III. és IV. szimfóniája csendül fel.

Októberben ismét emlékezünk Gustav Mahlerre. Ezúttal „A mennyei élet” lehetne a hangverseny mottója, utalva mind Mahler IV. szimfóniájára, mind Richard Strauss Négy utolsó énekére, mely szintén elhangzik a koncerten.

Az évad egyik fénypontja minden bizonnyal Fischer Iván új operaprodukciója, Mozart A varázsfuvola című operája lesz, amely nyárra már meghívást kapott a New York-i Mostly Mozart fesztiválra! Ezen kívül a közönség kérésére az együttes visszaállította a BFZ egyik hagyományát, s karácsonykor ismét megrendezi a már ismert Titokkoncerteket.

Az évad során Fischer Iván mellett olyan világhírű művészeket lát még vendégül a zenekar, mint Pinchas Zukerman, Nuria Rial, David Fray, Roger Muraro, Robin Ticciati, Anna Caterina Antonacci, Christine Schäfer, Tassis Christoyannis, Jonathan Cohen vagy Mihail Pletnyov.

Jegyvásárlás:

Személyesen a Budapesti Fesztiválzenekar titkárságán (1033. Budapest, Polgár u. 8-10. Flórián Udvar B. ép. munkanapokon 9:30-15:30, tel.: +36 1 489-4330 vagy +36 1 489-4332; információ: Bagi Orsolya), a Rózsavölgyi Zeneműboltban (V. Szervita tér 5) vagy az interneten keresztül: www.bfz.hu.

További információ:

Tossenberger Adél                   Váradi Júlia

PR menedzser                           kommunikációs tanácsadó

adel.tossenberger@bfz.hu      pr@bfz.hu