Váltás mobil nézetre
Zuckerman Playing-vertical shot dpi by Paul Labelle

Pinchas Zukerman több mint négy évtizede számít  a zenei világának kivételes jelenségei közé.  Zseniális muzsikálásával, bámulatos technikájával és kompromisszumot nem ismerő zenei színvonalával  kivívta a közönség és a kritika csodálatát. A muzsikusok következő nemzedékét odaadóan támogató művész valósággal megdelejezi fiatal kollégáit és átörökíti rájuk zenei iránti szenvedélyes szeretetét. Lelkes tanári tevékenysége,  innovatív pedagógiai programjai Londonban,  New  Yorkban, Kínában, Izraelben és  Ottawában növendékek sokaságát vonzották.  Pinchas Zukermant hegedűsként, brácsásként, karmesterként, tanárként és kamaramuzsikusként egyaránt a legnagyobbak között tartják számon.

Pinchas Zukerman a 2014-2015-ös évadban világszerte több mint 100 hangversenyt ad Észak-Amerikától kezdve, Európán keresztül Afrikáig, Ázsiáig és Ausztráliáig. Ez lesz 16-ik, és egyben utolsó szezonja az ottawai National Arts Centre Orchestra  zeneigazgatói posztján. Ezzel a zenekarával 2014 októberében az Egyesült Királyságban vendégszerepel. Hat éve a londoni székhelyű Royal Philharmonic Orchestra első vendégkarmestere. A királyi filharmonikusokkal az évad során számos hangversenyt ad Angliában, 2015 januárjában pedig floridai turnéra indul velük. Egyéb zenekari fellépései során vezényli a Colorado, a Kansas City és a Tucson szimfonikus zenekarokat. A tengerentúlon – ami az ő esetében főként Európát jelenti – muzsikál a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Salzburg Cameratával, a Berlini Staatskapellével, a firenzei Maggio Musicale zenekarával, a Koreai Kamarazenekarral, a Bambergi Szimfonikus Zenekarral, a Hamburgi Filharmonikus Zenekarral, majd Ausztráliában, a Queensland Symphony Orchestrával, a perthi West  Australian  Symphony  Orchestrával, szonátaesteket ad Berlinben,  Isztambulban,  Seattle-ben,  San  Diegóban és Ottawában, saját együttesével, a  Zukerman Chamber Players-szel pedig Olaszországban, Spanyolországban, Ausztráliában, Kínában, Japánban és Koreában hallhatja őt a közönség.

Az utolsó évtizedben Pinchas Zukerman karmesterként is ugyanolyan rangot szerzett, mint hangszeres művészként, a világ számos vezető zenekara élén a zenekari repertoár legigényesebb műveit dirigálta. Odaadó és innovatív pedagógusként ő az elnöke a Manhattan School of Music  Pinchas Zukerman Performance Programjának, amelynek keretében  úttörőként honosította meg a művészetben a távtanítás módszerét. Kanadában ő a  NAC Institute for Orchestra Studies and the  Summer  Music  Institute alapítója, amely önálló programot kínál fiatal művészeknek, karmestereknek és zeneszerzőknek egyaránt.

Pinchas Zukerman 1948-ban, Tel Avivban született, 1962-ben költözött Amerikába, ahol a Juilliard School-on Ivan Galamiannál tanult. Az Isaac Stern -díj kitüntetettje, a Rolex Mentor  és Pártfogolt Művészeti Kezdeményezés első számú hangszeres mentora. Oinchas Zukerman terjedelmes diszkográfiája több mint 100 lemezt tartalmaz, amelyek közül kettőt jutalmaztak Grammy-díjra, és huszonegyet jelöltek ugyanerre a címre.