Váltás mobil nézetre
Truls Mørk

Truls Mørk ellenállhatatlan muzsikálása, melyben egyesül a heves indulat, az őszinteség és a kecses báj, méltán teszi a művészt korunk egyik legkiválóbb csellistájává.

Mint ünnepelt muzsikus a világ vezető zenekarainak társaságában lép fel, köztük az Orchestre de Paris-val, a Berlini Filharmonikus Zenekarral, a Bécsi Filharmonikusokkal, az amszterdami Concertgebouw Zenekarával, a Müncheni Filharmonikusokkal, a Philharmonia Zenekarral a Londoni Filharmonikus Zenekarral és a lipcsei Gewandhaus Zenekarával. Észak Amerikában a   New York-i Filharmonikus Zenekarral, a Philadelphiai és a Clevelandi Zenekarral, a Bostoni Szimfonikus Zenekarral és a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekarral koncertezett. Karmesterei közül megemlíthetjük például Myung-Whun Chung, Mariss Jansons, Manfred Honeck, Esa-Pekka Salonen, Gustavo Dudamel, Sir Simon Rattle, Kent Nagano, Yannick Nézet-Séguin és Christoph Eschenbach nevét.

A kortárs zene jelentős népszerűsítőjeként Truls Mørk több mint 30 mű ősbemutatóján működött közre. Hangfelvételeinek sora tekintélyes, számos nagyszerű csellóversenyt vett lemezre, méghozzá olyan cégeknél, mint a Virgin Classics, az EMI, a Deutsche Grammophon, az Ondine, az Arte Nova és a Chandos. Számos felvétele kapott nemzetközi elismerést, nyert például Gramophone-, Grammy-, Midem- és ECHO Klassik-díjat.